Πόσα χρήματα έχασε η Φόρμουλα 1 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Πόσα χρήματα έχασε η Φόρμουλα 1 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού;


Η περσινή σαιζόν ήταν πολύ περίεργη για τη Φόρμουλα 1, που μεταξύ άλλων είδε και τα έσοδά της να καταβαραθρώνονται.

Του Γιάννη Σκουφή
To 2020 ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας και φυσικά η Φόρμουλα 1 δεν αποτελεί την εξαίρεση. Η εκκίνηση της σαιζόν μετατέθηκε κατά τέσσερις ολόκληρους μήνες με το πρώτο Γκραν Πρι να γίνεται τον Ιούλιο αντί για το Μάρτιο, ενώ η FIA σε συνδυασμό με τη Liberty Media εξάντλησαν όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου τελικά να μπορέσουν να διεξαχθούν 17 συνολικά αγώνες.

Αυτό που δεν μπόρεσαν είναι να περιορίσουν την απώλεια εσόδων, καθώς οι βασικές πηγές που είναι τα εισιτήρια, οι χορηγίες, η διαφήμιση αλλά και το Paddock Club υποχώρησαν πολύ, ενώ μειωμένα σε σχέση με το 2019 ήταν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Που από τα 768 εκατομμύρια δολάρια μειώθηκαν στα 629. Παράλληλα σημαντική ήταν και η απώλεια των εσόδων από τα χρήματα που πληρώνονται από πίστα και κατά συνέπεια από κάθε Γκραν Πρι προκειμένου να περιληφθεί στο καλεντάρι.
Έτσι για τους αγώνες που αναβλήθηκαν δεν πληρώθηκαν τα ποσά που τους αντιστοιχούσαν, ενώ για κάποιες από τις πίστες που προστέθηκαν προκειμένου να μπορεί να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αγώνων η Liberty Media πλήρωσε και ενοίκια.

Από την άλλη περιόρισε τα ποσά που δίνει στις 10 ομάδες που μετέχουν -από 1,012 δις δολάρια το 2019 σε 711 εκατομμύρια δολάρια το 2020, μείωση της τάξης του 30%- αλλά ούτε και αυτό μπόρεσε να συγκρατήσει τις συνολικές ζημιές που για τη σαιζόν 2020 έφτασαν τα 386 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τη Liberty Media και τα 444 για όλους τους εμπλεκόμενους.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες