Διασπορά κορονοϊού στο «Μεταξά»: Σε λίγες μέρες τα 2 κρούσματα έγιναν 30 – Eμβολιασμένο το 55% του προσωπικού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2021

Διασπορά κορονοϊού στο «Μεταξά»: Σε λίγες μέρες τα 2 κρούσματα έγιναν 30 – Eμβολιασμένο το 55% του προσωπικού


Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Μεταξά», μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ.
Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό 24 εργαζόμενοι και εννέα ασθενείς. «Οι ασθενείς που νοσούν με κορονοϊό είναι ογκολογικοί, είναι 9 και το γνωρίζαμε εξ αρχής και γι’αυτό τους νοσηλεύουμε σε ειδικό θάλαμο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Σαρώφ, το πρωί της Παρασκευής (19/3).
Εξήγησε δε ότι, «οι τρεις εξ αυτών μπήκαν αρνητικοί και βρέθηκαν μετά θετικοί», ενώ οι υπόλοιποι έξι εισήχθησαν θετικοί στο νοσοκομείο.
Σχετικά με το αν το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι εμβολιασμένο, ο κ. Σαρώφ δήλωσε πως «55% εμβολιασμένοι και με τις νέες αναμονές θα φτάσουμε το 65%», σημειώνοντας πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι.
Όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την είσοδο των συνοδών στο νοσοκομείο, δήλωσε πως «για να μπει συνοδός πρέπει να έχει κάνει rapid και μοριακό τεστ και να έχει και βεβαίωση του διευθυντή κλινικής». Ωστόσο, συνοδός δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι δεν ζητείτο τεστ, αλλά μόνο θερμομέτρηση, μέχρι πριν από λίγα 24ώρα. Σήμερα όμως η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Ο διευθυντής παραδέχθηκε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, καθώς από δύο κρούσματα ξεπεράστηκαν τα 30 μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον γιατρό, έχουν γίνει 411 τεστ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

NEWSIT.GR Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες