Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η κυκλοφορία επετειακού 2ευρου για την Ελληνική Επανάσταση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Εγκρίθηκε από το ΣτΕ η κυκλοφορία επετειακού 2ευρου για την Ελληνική Επανάσταση


Στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα) θα απεικονίζεται στο κέντρο η Ελληνική σημαία περιβαλλόμενη από κλάδους δάφνης, ενώ περιμετρικά θα αναγράφεται: «1821-2021 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» και «Ελληνική Δημοκρατία»
Δαπάνη 601.000 ευρώ θα προκαλέσει στον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών η κυκλοφορία 1,5 εκατομμυρίου αναμνηστικών κερμάτων των 2 ευρώ, με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», μετά την έγκριση του σχετικού σχεδίου προεδρικού διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ανοίγοντας τον δρόμο για τα αναμνηστικά κέρματα των οποίων η όψη θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτά της ίδιας αξίας που ήδη κυκλοφορούν.
Συγκεκριμένα, στον εσωτερικό κύκλο του κέρματος (πυρήνα) θα απεικονίζεται στο κέντρο η Ελληνική σημαία περιβαλλόμενη από κλάδους δάφνης. Περιμετρικά θα αναγράφεται: «1821-2021 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» και «Ελληνική Δημοκρατία».

Παράλληλα, εντός του πυρήνα, κάτω και ανάμεσα στις δάφνες, θα αποτυπώνεται το ανθέμιο (σήμα του Ιδρύματος Εκτυπώσεως Τραπεζογραμματίων και Αξιών- ΙΕΤΑ), καθώς και η υπογραφή του καλλιτέχνη, Γιώργου Σταματόπουλου.


Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here