Καθαρά Δευτέρα 2021: Σκέψεις για έκτακτο σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Καθαρά Δευτέρα 2021: Σκέψεις για έκτακτο σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός


Σε συναγερμό παραμένουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς έρχεται η Καθαρά Δευτέρα.

Αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους είναι το ενδεχόμενο συνωστισμού σε πάρκα λόγω της Καθαράς Δευτέρας και του εθίμου για το πέταγμα του αετού.


Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να κλείσουν μεγάλα πάρκα στην Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις για την Καθαρά Δευτέρα.

Η πρόταση αυτή μαζί με τις εισηγήσεις για τις επόμενες περιοχές που θα πρέπει να μπουν στο «βαθύ κόκκινο» αναμένεται να εξεταστεί σε δύο συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Σήμερα, Πέμπτη, θα συνεδριάσουν οι επιδημιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας και αύριο, Παρασκευή, τα δεδομένα θα εξετάσουν οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου το απόγευμα της ίδιας ημέρας να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προς την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» κινούνται ο δήμος Ιωαννιτών και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
«Να μην ανοίξει τίποτα για 10-15 ημέρες»

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, με την Αττική να παραμένει η βασική εστία προβληματισμού, ενώ κι άλλες περιοχές της χώρας οι μολύνσεις είναι στα ύψη.Υπό την πίεση που ασκούν τα αυξημένα κρούσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με την αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον χρόνο και τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αναπροσαρμόζονται.

Κατά πληροφορίες μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας λένε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να ανοίξει τίποτα για τις επόμενες 10-15 ημέρες».

Το παραπάνω επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δηλώνοντας: «Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση για οποιοδήποτε άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο δεν είναι της παρούσης». Παράλληλα η κ. Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». «Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας», συνέχισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έδειξε πως πάει πίσω η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας: Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται». Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της αγοράς σημειώνοντας ότι αυτό θα το αποφασίσει η Επιτροπή των Ειδικών.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here