25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη ξένων ηγετών – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2021

25η Μαρτίου: «Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη ξένων ηγετών – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.


Ένα «δίχτυ» ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετέχει το σύνολο της δύναμης της αστυνομίας στην Αττική, θα απλωθεί πάνω από την εξέδρα που θα στηθεί την 25η Μαρτίου για την παρέλαση και τον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Οι υψηλοί προσκεκλημένοι αλλά και ο φόβος ακτιβιστικών ενεργειών οδηγούν τις Αρχές στο να πάρουν δρακόντεια μέτρα, στα οποία θα συμμετέχουν ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική.
Χωρίς πολίτες αλλά με ηγέτες άλλων χωρών και κάτω από αυστηρά μέτρα για τον Covid-19, η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πιο επιβλητική παρέλαση.
Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγο του, ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγο του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων όπου τα άτομα δεν θα ξεπερνούν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία τα 50 ενώ θα υπάρχουν μάσκες και αποστάσεις.

Στην Κατεχάκη έχουν αρχίσει οι συσκέψεις, καθώς οι ηγέτες θα βρίσκονται στη χώρα μας από την παραμονή της παρέλασης και πάνοπλοι αστυνομικοί θα τους ακολουθούν σε κάθε βήμα τους.

Στα ψηλά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται πάνοπλοι παρατηρητές, ενώ θα πετά σε 24ωρη βάση το ελικόπτερο της αστυνομίας.
Ο χώρος γύρω από το σημείο που θα γίνει η παρέλαση θα αποστειρωθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα και πολίτες, καθώς η κίνηση στις κάθετους οδούς θα διακοπεί ενώ θα κλείσουν και σταθμοί του Μετρό.

Οι έλεγχοι από μπλόκα της αστυνομίας θα είναι συνεχείς και κανείς δεν θα μπορεί να φτάσει στο σημείο που θα είναι η εξέδρα των επισήμων.

Πάντως, οι επιτελείς της Κατεχάκη «δουλεύουν» μέτρα ασφαλείας για κάθε σενάριο -ακόμα και για μια ακτιβιστική κίνηση ατόμων που το τελευταίο διάστημα προχωρούν σε ενέργειες με εμπρηστικό χαρακτήρα κατά της αστυνομικής βίας ή της παρουσίας της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Τα κτήρια των πρεσβειών θα είναι σε αυστηρή φύλαξη με έντονη παρουσία αστυνομικών και με συνεχείς περιπολίες και ελέγχους.

Το ίδιο θα ισχύει για τα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν οι ηγέτες.

Πάντως, οι αναλυτές της Κατεχάκη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν εστίες έντασης σε αλλά σημεία της πρωτεύουσας, όπου η παρουσία της αστυνομίας δεν θα είναι τόσο έντονη και γι´ αυτό το λόγο έχουν ζητήσει από τις τοπικές διευθύνσεις να βρίσκονται σε τεταμένη προσοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες