Καλλιάνος: Χιόνια στην Αττική ανήμερα την 25η Μαρτίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2021

Καλλιάνος: Χιόνια στην Αττική ανήμερα την 25η Μαρτίου


Ο καιρός… ετοιμάζει «κόλπα» ανήμερα της εθνικής επετείου! Την προσεχή Πέμπτη, λοιπόν, 25η Μαρτίου και ακριβώς 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 περιμένουμε χιόνια στην Αττική.
Αυτό αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Στην ανάρτησή του μιλά για τις περιοχές στις οποίες είναι πιο πιθανό να χιονίσει, αλλά κι εκείνες όπου αν πέσουν χιόνια θα είναι έκπληξη.
Αναλυτικά αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος:
«Ανήμετα της 25ης Μαρτίου θα χιονίσει στη βόρεια Αττική
Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.
Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα.

Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό. Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, τα Βίλια, η Εκάλη, οι Αφίδνες, η Μαλακάσα, ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή, ο Βαρνάβας και η Ιπποκράτειος πολιτεία, το Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα κτλπ.

Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα. ΥΓ : Όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».
Δείτε την ανάρτηση

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες