Συναγερμός στη Μυτιλήνη: 30 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο, συνεταιρισμό και παιδικό σταθμό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2021

Συναγερμός στη Μυτιλήνη: 30 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο, συνεταιρισμό και παιδικό σταθμό


Τα κρούσματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Μυτιλήνη προέρχονται και από το γηροκομείο αλλά και από την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με το stonisi.gr σε 30 ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Από τα 30 κρούσματα τα 18 προέρχονται από τη Ζαχάρειο Μονάδα Ηλικιωμένων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Στέφανος Αποστόλου, συνολικά στο γηροκομείο υπάρχουν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα που προέκυψαν μετά από τεστ που διεξήχθησαν την περασμένη Παρασκευή.
Τα 12 από αυτά αφορούν τροφίμους του ιδρύματος και τα έξι εργαζομένους.
«Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι οι 12 ηλικιωμένοι που νοσούν είναι όλοι καλά στην υγεία του και η κατάστασή τους, προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία. Οι τρεις από αυτούς μετά από υπόδειξη του γιατρού του ιδρύματός μας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για καλύτερη φροντίδα. Είναι όμως καλά στην υγεία τους και από το νοσοκομείο μας ενημέρωσαν ότι σύντομα θα λάβουν εξιτήριο.

Οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους που νόσησαν είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ ορισμένοι είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση. Μάλιστα οι γιατροί αναφέρουν ότι το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί θα τους βοηθήσει ώστε τα συμπτώματα της ασθένειας να είναι ήπια» είπε ο κ. Αποστόλου.

Την ίδια ώρα στην τοπική κοινωνία της Αγίας Παρασκευής επικρατεί έντονη ανησυχία αφού υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και άτομα που εργάζονται στον τοπικό συνεταιρισμό, τρεις εργαζόμενες του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς και ένα παιδί που πηγαίνει στον παιδικό σταθμό της περιοχής.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες