Αναστολές συμβάσεων: «Κόφτες» και τον Απρίλιο - Ποιοι θα πάρουν σήμερα τα 400 ευρώ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 16, 2021

Αναστολές συμβάσεων: «Κόφτες» και τον Απρίλιο - Ποιοι θα πάρουν σήμερα τα 400 ευρώ

Με αυστηρά κριτήρια και «κόφτες» θα ισχύσουν οι αναστολές συμβάσεων και για το μήνα Απρίλιο καθώς διακηρυγμένος στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι τα μέτρα στήριξης σταδιακά να αποκτήσουν καλύτερη στόχευση, καθώς τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν στενέψει.


Ετσι δεν αποκλείεται το επίδομα των 534 ευρώ τον επόμενο μήνα να δοθεί μόνο στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.


Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των επιδημιολογικών φαινομένων η οποία θα κρίνει αν το lockdown συνεχιστεί η θα ανοίξει έστω περιορισμένα το λιανεμπόριο στο τέλος Μαρτίου.


Το κόστος μόνο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών για πάνω από 1,1 εκατ. εργαζόμενους αγγίζει ήδη τα 4 δισ.


Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο έχουν ενσωματωθεί στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων, που είναι από τα πλέον δαπανηρά μέτρα στήριξης από την αρχή της πανδημίας, δύο απανωτοί κόφτες:


Προαναγγελία των αναστολών και εντατικοποίηση των ελέγχων από τον Φεβρουάριο για την «σύλληψη» των ψευδεπίγραφων αναστολών συμβάσεων (εργοδότες απασχολούσαν κανονικά εργαζόμενους και τους δήλωναν εκ των υστέρων σε αναστολή).


Κόφτης από τον Μάρτιο για τις παλαιές επιχειρήσεις που εμφάνισαν αύξηση τζίρου το 2020 εν μέσω πανδημίας και ενώ δεν είχαν στο μεταξύ ανοίξει υποκαταστήματα.


Κόφτης με βάση τον τζίρο, ακόμη και κάτω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπήκε για πρώτη φορά στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου για καλύτερη στόχευση του μέτρου αλλά και περιορισμό του δημοσιονομικού κόστους που επιφέρει.


Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταβολές επιδομάτων και λοιπών ενισχύσεων και αυτή την εβδομάδα 16-19 Μαρτίου.


Σήμερα Τρίτη θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε 45.000 περίπου δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.


Επίσης αυτήν την εβδομάδα θα καταβληθούν 45 εκατ. ευρώ σε 40.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης ενώ 30 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 66.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.


Πηγή: https://www.protothema.gr/economy/article/1104817/anastoles-sumvaseon-koftes-kai-ton-aprilio-poioi-tha-paroun-simera-ta-400-euro/
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες