Καιρός: Χειμώνας για ένα 48ωρο και καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021

Καιρός: Χειμώνας για ένα 48ωρο και καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Ο καιρός τρελάθηκε! Τις επόμενες δυο μέρες να ζήσουμε μια κακοκαιρία εξπρές με κρύο, χιόνια ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους, βροχές και καταιγίδες, αλλά το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 25 βαθμούς Κελσίου!



Ο καιρός αλλάζει τις επόμενες ώρες και όπως προειδοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, στα μέρα της εβδομάδας θα ξαναζήσουμε… χειμώνα αλλά το Σαββατοκύριακο θα είναι άκρως καλοκαιρινό.

Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός είναι «ο «ΩΜΕΓΑ» εμποδιστής ο οποίος θα εξαπλωθεί σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης επιτρέποντας σε μια διαταραχή από την περιοχή της Ουκρανίας να «παραβεί» τους κανόνες της γενικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θέλουν τα βαρομετρικά χαμηλά να κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά κι έτσι αυτή θα φτάσει στη χώρα μας κινούμενη προς τα νοτιοδυτικά».

Καθώς αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας, θα παρασύρει στην πορεία του ψυχρές αέριες μάζες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φέρνοντας ακόμη και χιόνια σε ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα και πάνω.

Επίσης, η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών θα δημιουργήσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα με αποτέλεσμα την επικράτηση θυελλωδών βοριάδων την Τετάρτη.

Κίνδυνος για πλημμύρες

Το βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα κι γι’ αυτό αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα. Στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν κυρίως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και πιθανόν τμήματα της Εύβοιας. Μάλιστα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει ότι στις ορεινές περιοχές θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων.

Την Τετάρτη και το πρωί της Πέμπτης θα επικρατήσουν αρκετά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα.

Το… απίστευτο είναι ότι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σάββατο ο υδράργυρος θα παρουσιάσει θεαματική άνοδο και δεν αποκλείεται να φτάσει ή να ξεπεράσει τοπικά και τους 25 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε όλη την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

 







Πηγή: https://www.newsit.gr/ellada/kairos-marousakis-xeimonas-gia-ena-48oro-kai-kalokairino-savvatokyriako/3250963/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες