Γιατί καθυστερεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 26, 2021

Γιατί καθυστερεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Τεκμήρια, ηλεκτρονικές πληρωμές, χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος, δήλωση μειωμένων ενοικίων, φορολόγηση αναδρομικών και διαχωρισμός των φορολογουμένων σε πληττόμενους και μη, συγκαταλέγονται στα βασικά μέτωπα που πρέπει να διευθετηθούν πριν ανοίξει η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων.  


Αυτές οι πέντε σημαντικές εκκρεμότητες που καλείται να επιλύσει το υπουργείο Οικονομικών, πριν η ΑΑΔΕ ανοίξει την πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2021 , είναι ιδιαίτερης σημασίας. Γιατί;


Πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή, καθώς στις εφετινές δηλώσεις, αναμένεται μεγάλη μείωση στα δηλωθέντα εισοδήματα, η οποία αναπότρεπτα θα επιδράσει στα δημόσια οικονομικά.


Πιο απλά, όσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση των εισοδημάτων που θα δηλωθούν , τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση των εσόδων που θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία. Το οικονομικό επιτελείο θα επιθυμούσε ο φόρος εισοδήματος που θα βεβαιωθεί με τις εφετινές δηλώσεις να μην πέσει κάτω από τα 3 δισ. ευρώ.


Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Ανάλογα την αύξηση εκείνων που θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα, σχεδόν αντίστοιχα θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα καταστούν επιλέξιμοι για κοινωνικά επιδόματα που δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό θα συνεπαγόταν πως το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό για τις εν λόγω δαπάνες δεν θα ήταν αρκετό.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1180288/giati-kathysterei-i-ypovoli-ton-forologikon-diloseon
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες