Άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό – Οι μεγάλες απάτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χωρίς να καταλάβουν το παραμικρό – Οι μεγάλες απάτες


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ατόμων, που ακόμη και χωρίς να έχουν δώσει τους κωδικούς τους σε κάποιον άγνωστο, βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αδειάζουν!
Σε επίπεδο Μαγνησίας, γίνονται καταγγελίες για απάτες με συχνότητα δύο την εβδομάδα, ενώ οι τελευταίες σημαντικές περιπτώσεις αφορούν έναν Βολιώτη που πωλούσε κινητό τηλέφωνο και ξαφνικά διαπίστωσε ότι έχασε 7.000 € από τον λογαριασμό του και ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, που ενώ βρισκόταν στο Πήλιο δέχτηκε sms για μεταφορά ποσού από λογαριασμό του σε άλλον και χωρίς να κάνει καμία μεταφορά, διαπίστωσε ότι είχαν κάνει «φτερά» 31.000 € από τον κοινό λογαριασμό τους!

Και για τις δύο περιπτώσεις η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να γίνει προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, ένας Βολιώτης είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης του κινητού του τηλεφώνου αντί 200 €. Για την αγγελία έδειξε ενδιαφέρον ένας άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε μαζί του από κινητό τηλέφωνο και του ζήτησε τους κωδικούς του e banking για να του καταθέσει τα χρήματα που ζητούσε και να αγοράσει το τηλέφωνο.

Ο άνδρας έκανε το μοιραίο λάθος και έδωσε τους κωδικούς του στον άγνωστο και όταν έκανε έλεγχο για να δει αν μπήκαν τα χρήματα, διαπίστωσε ότι έλειπαν από τον λογαριασμό του 7.000 €! Η απάτη έγινε τον Ιανουάριο, καταγγέλθηκε άμεσα στην Ασφάλεια Βόλου και από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι το κινητό καρτοτηλέφωνο με το οποίο του τηλεφώνησε ο άγνωστος είναι καταχωρημένο σε αλλοδαπό από το Πακιστάν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη, που το διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου βρισκόταν σε χωριό του Πηλίου. Σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε στην Αστυνομία, δέχτηκαν μήνυμα από την τράπεζά τους σε κινητό τηλέφωνο ότι έγινε μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου και μπαίνοντας στο e banking, διαπίστωσαν ότι ποσό 31.000 € είχε μεταφερθεί σε λογαριασμό με γυναίκα δικαιούχο άλλης τράπεζας απ’ αυτή που διατηρούσαν λογαριασμό.


Σύμφωνα με το magnesianews.gr, το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι ούτε τους ζήτησε κανείς, ούτε και έδωσαν σε τρίτο άτομο κωδικούς τράπεζας ωστόσο ένα μεγάλο χρηματικό ποσό έκανε «φτερά», ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν έλαβαν λινκ δήθεν τράπεζας ότι απενεργοποιήθηκε η κάρτα τους και έπρεπε να την ενεργοποιήσουν ξανά, μέθοδος που χρησιμοποιούν απατεώνες κατά κόρον και αποσπούν μεγάλα ποσά.

Σε κάθε περίπτωση η Αστυνομία θα κάνει περαιτέρω έρευνα και για τις δύο περιπτώσεις, αν και ειδικά στην πρώτη περίπτωση είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες δεν έχουν τηλέφωνα στο όνομά τους και τα χρήματα συνήθως πάνε σε τρία πρόσωπα, άσχετα με την απάτη.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες