Διαρροές – φωτιά από την ΕΕ για τις εξαγωγές εμβολίων - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

Διαρροές – φωτιά από την ΕΕ για τις εξαγωγές εμβολίων


Ο πόλεμος για τα εμβόλια ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις φαρμακευτικές αλλά και την Βρετανία συνεχίζεται με πηγές της ΕΕ να κάνουν σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις για τις εξαγωγές που έχουν γίνει προς τρίτες χώρες.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι φαρμακευτικές εταιρείες εξήγαγαν 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπου τριάντα χώρες σε διεθνές επίπεδο από την 1η Φεβρουαρίου.

Τα εννέα εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές εξήχθησαν στη Βρετανία, 4 εκατ. στον Καναδά, 3 εκατ. στο Μεξικό και 1 εκατ. στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που έχουν εξαχθεί σε άλλα κράτη.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του επισήμανε ότι η εξαγωγή εμβολίων ή των συστατικών τους εξαρτάται από τις «συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν οι προμηθευτές έναντι των πελατών τους».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμως αρνείται να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις εξαγωγές εμβολίων, επικαλούμενη το γεγονός ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει με τις φαρμακευτικές εταιρείες συμπεριλαμβάνουν ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here