Προσοχή: Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 30, 2021

Προσοχή: Αυτό το κουμπί στο αυτοκίνητο μπορεί να σε σκοτώσει

Με την πάροδο των ετών έχει αλλάξει ο τρόπος που παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Το παραδοσιακό κλειδί έχει δώσει τη θέση του σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με ψηφιακή κάρτα. Παράλληλα υπάρχει ένα κουμπί που λέγεται «Start Button» και πατώντας το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά. Μπορεί τα πράγματα να έχουν γίνει πιο εύκολα με την εξέλιξη της τεχνολογία, αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι αν κάποιος δεν προσέξει και κάνει ένα λάθος πάτημα.


Τα παραπάνω υποστηρίζει μια έρευνα που δημοσίευσαν οι Times της Νέας Υόρκης. Αυτή αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες θάνατοι λόγω του Start Button. Παράλληλα το κουμπί της εκκίνησης έχει προκαλέσει τουλάχιστον άλλους 45 τραυματισμούς ανθρώπων, εκ των οποίων αρκετούς με εγκεφαλική βλάβη. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω γεννάται η απορία στο τι μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και τον θάνατο ενός οδηγού.


Το… φονικό κουμπί

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τους οδηγούς που έχουν αυτοκίνητο με Start Button έχουν την τάση όταν παρκάρουν το αυτοκίνητο στο κλειστό τους γκαράζ να μην πατάνε το κουμπί της μίζας για να σβήσει ο κινητήρας, παίρνοντας παράλληλα μαζί τους τα κλειδιά, με αποτέλεσμα το μοτέρ να μένει «ανοιχτό» και να εκπέμπει ρύπους. Όταν αυτό συμβαίνει για αρκετές ώρες τότε υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω της συσσώρευσης του μονοδειξίου του άνθρακα στον κλειστό χώρο του γκαράζ ο ιδιοκτήτης να δηλητηριαστεί εισπνέοντας τον αέρα, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του.


Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των Times η Ένωση Μηχανικών Αυτοκινήτων των Η.Π.Α. έχει ήδη προειδοποιήσει τους κατασκευαστές ώστε να εξοπλίσουν τα οχήματα με Start Button με κάποιο σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό να σβήσει τον κινητήρα όταν αυτός βγαίνει από το αυτοκίνητο. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford, η VW και η Audi έχουν τοποθετήσει σύστημα που σβήνει αυτόματα το αυτοκίνητο ύστερα από κάποια λεπτά συνεχούς λειτουργίας, εφόσον αναγνωριστεί ότι το κλειδί δεν είναι μέσα σε αυτό. Παράλληλα η Toyota διαθέτει σύστημα που μέσω ενός ηχητικού σινιάλου ειδοποιεί τον οδηγό ότι δεν έχει σβήσει τον κινητήρα, για να μην μείνει το μοτέρ σε λειτουργία.


Πηγή: https://www.in.gr/2021/03/30/life/perierga/prosoxi-ayto-koumpi-sto-aytokinito-mporei-na-se-skotosei/
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες