Ζήτημα Δημοκρατίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2021

Ζήτημα Δημοκρατίας


Αν η επιλογή της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η αστυνομοκρατία και η προπαγάνδα, τότε θα πρέπει να εισακουστεί οποιαδήποτε πρόταση για κοινό αγώνα με στόχο την προστασία της Δημοκρατίας και των πολιτών.
Τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης, με τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολιτών από αστυνομικούς, αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη, με πρόσχημα την πανδημία, οδηγεί τη χώρα σε σκοτεινές ατραπούς.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και καιρό με την κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσομοιάζουν περισσότερο σε ανθρωποφύλακες, παρά σε προστάτες του νόμου και των πολιτών.

Οι Έλληνες επί ένα χρόνο, δίνουν μάχη ζωή και θανάτου απέναντι στον κορονοϊό και έχουν δεχθεί στην καθημερινότητά τους απαγορεύσεις, που ποτέ άλλοτε δεν θα δέχονταν σε περίοδο Δημοκρατίας.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η στάση τους και οι υποχωρήσεις που κάνουν, μπορούν να ιδωθούν εκτός του πλαισίου της πανδημίας, ούτε να θεωρηθεί ως ευκαιρία από την κυβέρνηση, είτε για να περνάει νομοσχέδια χωρίς αντίσταση, είτε για να κάνει επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού.
Οι θυσίες των πολιτών, αξίζουν σεβασμό και πολιτικές βελτίωσης της καθημερινότητάς τους, όχι ξύλο, τρομοκρατία και παραπληροφόρηση.
Χθες, αστυνομικοί για μια ακόμα φορά, άσκησαν βία χωρίς λόγο και αιτία και αρκετά ΜΜΕ (ευτυχώς όχι όλα) ανέλαβαν πρόθυμα να κάνουν το άσπρο μαύρο, γράφοντας ψέματα για "ενέδρα 30 ατόμων". Την ίδια στιγμή στα Social Media ανέβαιναν βίντεο και φωτογραφίες που έδειχναν την πραγματικότητα, εξοργίζοντας κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Αν η πρόταση της κυβέρνησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τα δεινά που έρχονται λόγω της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, είναι η αστυνομοκρατία και η προπαγάνδα, τότε θα πρέπει να εισακουστεί οποιαδήποτε πρόταση για κοινό αγώνα της αντιπολίτευσης με στόχο την προστασία της Δημοκρατίας και των πολιτών.

Έστω και τώρα, πριν συμβεί κάτι που δεν θα έχει επιστροφή, θα πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει κατεύθυνση, ξεκινώντας τις αλλαγές από τον αρμόδιο υπουργό και πολιτικά υπεύθυνο για τις χθεσινές ασχήμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες