Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός συζήτησης η μετακίνηση εκτός νομού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021

Αλλάζει η απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός συζήτησης η μετακίνηση εκτός νομού

Αλλαγές στις μετακινήσεις με SMS 13033 ετοιμάζει η κυβέρνηση και οι αποφάσεις αναμένονται την Παρασκευη. Η μετακίνηση εκτός νομού είναι για την ώρα εκτός συζήτησης. Στο τραπέζι η αλλαγή στην απαγόρευση κυκλοφορίας.


Η γραμμή της κυβέρνησης για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown δόθηκε και μπορεί να αναβλήθηκε η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για σήμερα, ωστόσο αυτή θα γίνει την Παρασκευή και στο τραπέζι θα βρεθούν συγκεκριμένα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS στο 13033. Η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα είναι για την ώρα εκτός συζήτησης.


Μπορεί σήμερα να έχουμε νέο ρεκόρ στα κρούσματα, ωστόσο ορισμένα μέτρα φαίνεται ότι θα αλλάξουν, ενώ από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου πιθανότατα θα ξεκινήσει το άνοιγμα.


Ξεκινώντας από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εξετάζεται η αλλαγή του ωραρίου στο οποίο επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 19:00 στις 21:00, όπως συμβαίνει και τις καθημερινές. Φαίνεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίς το απόγευμα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.Η μέρα μεγαλώνει, η ώρα αλλάζει σε δέκα μέρες και οι πολίτες που αναζητούν μια χαραμάδα χαλάρωσης από το πεντάμηνο lockdown συνωστίζονται περισσότερο στις δραστηριότητές τους.


Ταυτόχρονα θα επανεξεταστεί ο περιορισμός της χρήσης του 6 στα SMS στο 13033 που ισχύει σήμερα και αφορά στην χρήση του μόνο εφόσον οι πολίτες μετακινούνται πεζή ή με ποδήλατο.


Μάλλον θα γυρίσουμε στο προηγούμενο σύστημα με την Πάρνηθα και τη Θάλασσα να μπαίνουν πάλι στην εξίσωση. Βέβαια δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς ότι τα SMS δεν έχουν ουσιαστικά κανένα λόγο ύπαρξης...


Από 29 Μαρτίου η κυβέρνηση στοχεύει να δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με την χρήση του 13032 και με click away. Οι πολίτες που θα θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους θα μπορούν να στείλουν κενό SMS στο 13032 μόνο μία φορά την ημέρα.


Η μετακίνηση εκτός νομού

Για την ώρα η μετακίνηση εκτός νομού δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα. Ωστόσο οι πολίτες περιμένουν τις αποφάσεις για τις μετακινήσεις το Πάσχα. Θεωρείται σίγουρο ότι αν ανοίξουν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα θα αδειάσουν οι πόλεις. Όλοι θέλουν να επισκεφτούν τα χωριά τους ή να αποδράσουν για λίγες μέρες.


Αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Απρίλιο. Η πιο πρόσφατη δήλωση που έχουμε για το Πάσχα είναι της Ματίνας Παγώνη, η οποία ανέφερε ότι είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού.


Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/84703-allazei-i-apagorefsi-kykloforias-ektos-syzitisis-akomi-i-metakinisi-ektos-nomoy
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες