Ιαπωνία 2021: Καταργείται ο έλεγχος για λευκά εσώρουχα στους μαθητές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2021

Ιαπωνία 2021: Καταργείται ο έλεγχος για λευκά εσώρουχα στους μαθητές


Οι μαθητές ελέγχονταν από προσωπικό του σχολείου για το χρώμα των εσωρούχων τους, καθώς βάσει κανονισμού επιτρέπονταν μόνο λευκά.
Τέλος σε έναν σχολικό κανόνα που παραβίαζε την ιδιωτικότητα των μαθητών αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μπαίνει, εν έτει 2021, στην Ιαπωνία. Σχολικό συμβούλιο της επαρχίας Σάγκα αποφάσισε να καταργήσει τον περίεργο κανονισμό που ισχύει, σύμφωνα με τον οποίο οι μαθητές ελέγχονται για το χρώμα των εσωρούχων που φοράνε.
Ο έλεγχος γίνεται από προσωπικό του σχολείου, το οποίο πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι μαθητές ακολουθούν τον ενδυματολογικό κώδικα περί μόνο λευκών εσωρούχων. Τραβάνε τις ράντες από τα σουτιέν των μαθητριών για να ελέγξουν το χρώμα ή παρακολουθούν τα παιδιά την ώρα που αλλάζουν για το μάθημα της γυμναστικής.
Το Υπουργείο Παιδείας της συγκεκριμένης επαρχίας διεξήγαγε έρευνα σε 51 σχολεία της περιοχής και ανακάλυψε ότι 14 από αυτά είχαν περιορισμούς στο ντύσιμο, που απαιτούσαν από τους μαθητές να φορούν μόνο λευκά εσώρουχα.
Μετά από ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το προσωπικό του σχολείου επιβάλλει τον κανόνα αυτόν, παραβιάζοντας την ιδιωτική ζωή των παιδιών για να ελέγξει το χρώμα των εσωρούχων τους, το εκπαιδευτικό συμβούλιο ανακοίνωσε τώρα ότι και τα 14 σχολεία τον καταργούν.
Σύμφωνα με το News On Japan, δεν θα υπάρχουν πλέον κανόνες σχετικά με τον τύπο εσώρουχων που επιλέγουν να φορούν οι μαθητές, αρχής γενομένης από τη νέα σχολική χρονιά, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες