Τον Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021

Τον Ιούνιο αρχίζει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού


«Μεγάλα» νέα για όσους περιμένουν πως και πως να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα αρχίσει από τον Ιούνιο.
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (17.03.2021) μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης. Ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουμε να κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όλοι…
«Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», σημείωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης.
Επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Από την Παρασκευή, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας.


Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας, στις 26 Μαρτίου, για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν, είπε ότι θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.
newsit.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες