Κρούσμα νοσοκομεία εντατική: Χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Αττικής - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2021

Κρούσμα νοσοκομεία εντατική: Χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ τα νοσοκομεία της Αττικής


Κρούσμα νοσοκομεία εντατική: Έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και η έντονη πίεση που υφίστανται τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στην Αττική. Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο έως και 3.000 κρουσμάτων ημερησίως, με τον αριθμό των εισαγωγών να αυξάνεται καθημερινά. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα σενάρια για το άνοιγμα της αγοράς υπό όρους, όταν το επιστρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην Αττική, οι κλίνες ΜΕΘ σχεδόν έχουν εξαντληθεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης εμφανίζει αύξηση κρουσμάτων, η πληρότητα ξεπέρασε το 60%. Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 564, ένας αριθμός που είχε εμφανιστεί στα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ ο υψηλότερος αριθμός διασωληνωμένων στην Ελλάδα είχε σημειωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με 622 ασθενείς. Προβληματισμό προκαλούν και τα σημερινά στοιχεία, που παραπέμπουν στα μέσα του δεύτερου κύματος τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ σε μόλις 18.823 τεστ, διαπιστώθηκαν 1.626 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα κρούσματα ενδέχεται να αυξηθούν στα 3.000 αυτήν την εβδομάδα, με αποκλιμάκωση μετά τις 25 Μαρτίου, αλλά με αργούς ρυθμούς. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, θα υπάρξει οριακή άνοδος των κρουσμάτων, ενδεχομένως να δούμε κάποιες μέρες και πάνω από 3.000 κρούσματα και αυτή την εβδομάδα. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένουμε την απαρχή της επιπέδωσης της καμπύλης. Και μετά τις 25 Μαρτίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε δείγματα αργής αποκλιμάκωσης.




Πάντως, το άνοιγμα της αγοράς φαίνεται να διχάζει την επιστημονική κοινότητα. Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γενετικής στη Γενεύη, Μανώλης Δερμιτζάκης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει σύστημα με συγκεκριμένους όρους, «Όχι κλείνουμε τα πάντα, ανοίγουμε τα πάντα». Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, εάν όλα ήταν ανοιχτά, τότε θα υπήρχε πενταπλάσια αύξηση των κρουσμάτων. «Ο σκοπός όμως δεν είναι να ανοίξουμε έτσι. Ο σκοπός είναι να ανοίξουμε προσεκτικά με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δραστηριότητες των πολιτών, οι οποίες ούτως ή άλλως γίνονται τώρα και αυξάνονται τα κρούσματα, να τις διοχετεύσουμε σε πιο συντεταγμένο τρόπο όπου τα μέτρα εφαρμόζονται». Για το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα σχολεία σχολίασε ότι «δεν ανοίγουμε γιατί είμαστε καλά, ανοίγουμε για να γίνουμε καλύτερα».

Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός εντατικής

Οριακή είναι για άλλη μία ημέρα η κατάσταση με τις κλίνες ΜΕΘ για covid στα νοσοκομεία της Αττικής, αφού κενά κρεβάτια κυριολεκτικά αγνοούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή στο Σισμανόγλειο υπάρχουν εννιά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ, στο “Γεννηματάς” πέντε διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο Θριάσιο τρεις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, και μάλιστα εφημερεύει, στο Τζάνειο έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο Νίκαιας τρεις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και στο Λαϊκό τρείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.



Αναλυτικά η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής ανά νοσοκομείο

Σισμανόγλειο: 14 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

ΚΑΤ: 47 κλίνες, όλες κατειλημμένες. Άνοιξαν ακόμη έξι κλίνες και καταλήφθηκαν αμέσως.

Αγία Όλγα: 9 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

“Γεννηματάς”: 16 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

Ερυθρός Σταυρός: 14 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

Ευαγγελισμός: 58 κλίνες, οι 54 κατειλημμένες.

“Σωτηρία”: 84 κλίνες, οι 79 κατειλημμένες από χθες το βράδυ.

“Ελπίς”: 6 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

ΝΙΜΤΣ: 6 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

Ιπποκράτειο: 12 κλίνες όλες κατειλημμένες και 4 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ.

Τζάνειο: 10 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

Αττικό: 43 κλίνες, οι 39 κατειλημμένες.

Θριάσιο: 17 κλίνες όλες κατειλημμένες.

Ασκληπιείο: 12 κλίνες, όλες κατειλημμένες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες