Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

Οι ανάγκες ύπνου ποικίλλουν από παιδί σε παιδί. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και βοηθούν τους γονείς να προσδιορίσουν πόσες ώρες ύπνου έχει ανάγκη το παιδί τους από τη βρεφική ηλικία. έως την βρεφική


Οδηγίες ύπνου

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Υπνου (AASM) παρέχει μερικές χρήσιμες οδηγίες σχετικά με το πόσες ώρες ύπνου χρειάζονται τα παιδιά σε διαφορετικά στάδια της ανάπτυξής τους. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τις συνολικές ώρες ύπνου σε μια περίοδο 24 ωρών.


Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση ώρες ύπνου που χρειάζονται παιδιά διαφορετικών ηλικιών:

Μωρά ηλικίας 4 έως 12 μηνών

12 έως 16 ώρες συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού ή απογευματινού ύπνου


Μικρά παιδιά ηλικίας 1 έως 2 ετών

11 έως 14 ώρες συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού ή απογευματινού ύπνου


Παιδιά 3 έως 5 ετών

10 έως 13 ώρες συμπεριλαμβανομένου του μεσημεριανού ή απογευματινού ύπνου


Παιδιά 6 έως 12 ετών

9 έως 12 ώρες


Έφηβοι 13 έως 18 ετών

8 έως 10 ώρες


Ρουτίνα ύπνου

Πολλά παιδιά κοιμούνται λιγότερες ώρες από τις συνιστώμενες κι αυτό αγχώνει τους γονείς. Το σημαντικό είναι να καθιερώσετε όσο πιο νωρίς γίνεται μια ρουτίνα ύπνου. Η έλλειψη ύπνου συχνά οδηγεί σε απρόβλεπες συμπεριφορές και προβλήματα υγείας - ευερεθιστότητα, δυσκολία συγκέντρωσης, υπέρταση, παχυσαρκία, πονοκεφάλους και κατάθλιψη. Τα παιδιά που κοιμούνται αρκετά έχουν ένα πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερη σχολική απόδοση, συμπεριφορά, μνήμη και ψυχική υγεία .


Υγιείς συνήθειες ύπνου - Συμβουλές από την AAP

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) υποστηρίζει τις οδηγίες AASM και ενθαρρύνει τους γονείς να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους αναπτύσσουν καλές συνήθειες ύπνου. Μάλιστα συστήνει τα ακόλουθα:


Διατηρήστε μια τακτική καθημερινή ρουτίνα ύπνου.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν ποικίλες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως ότι αθλούνται.

Για να αποφύγετε διαταραχές στον ύπνο του παιδιού, απενεργοποιήστε όλες τις οθόνες τουλάχιστον 60 λεπτά / 1 ώρα πριν τον ύπνο.

Χαμηλώστε τα φώτα πριν από τον ύπνο και ελέγξτε τη θερμοκρασία στο σπίτι. Μην γεμίζετε το κρεβάτι του παιδιού σας με παιχνίδια.

Συνειδητοποιήστε ότι οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο ύπνο , όχι λιγότερο. Οι κύκλοι ύπνου-αφύπνισης αρχίζουν να αλλάζουν έως και δύο ώρες αργότερα στην αρχή της εφηβείας.

Μην βάζετε το μωρό σας στο κρεβάτι με ένα μπουκάλι γάλα.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα προβλήματα ύπνου. Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στα παιδιά περιλαμβάνουν δυσκολία στον ύπνο, νυχτερινή αφύπνιση, ροχαλητό , δυνατή ή βαριά αναπνοή κατά τον ύπνο.


Πηγή: https://www.healthychildren.org/English/healthy-living/sleep/Pages/healthy-sleep-habits-how-many-hours-does-your-child-need.aspx
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες