Πότε αλλάζει η ώρα - Τι θα γίνει με την κατάργηση του μέτρου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2021

Πότε αλλάζει η ώρα - Τι θα γίνει με την κατάργηση του μέτρου

Μια ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η αλλαγή στη θερινή ώρα.

Γυρνάμε μιας και σε θερινή ώρα περνάει η χώρα μας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 28 του μηνός.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει την Κυριακή να γυρίσουμε τα ρολόγια μπροστά κατά μία ώρα.

Να σημειωθεί πως το μέτρο εναλλαγής χειμερινής και θερινής ώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βαίνει προς κατάργηση στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Παραμένει, ωστόσο ανοιχτό το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.


Το 2018 η Κομισιόν παρουσίασε μια πρόταση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε όλη την ΕΕ η οποία επέτρεπε σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει την ώρα που επιθυμούσε να διατηρήσει, δηλαδή είτε χειμερινή είτε θερινή. Η πρόταση υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, υποστηρίζοντας τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από τον Απρίλιο του 2021.

Όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά» αναφέρει η απόφαση.

Η οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας, πρέπει να αποφασιστεί και από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί όλων των χωρών της ΕΕ. Ο υπουργοί έχουν εμφανιστεί επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα έως το 2021 κι έτσι δεν αποκλείεται η οριστική κατάργηση αλλαγής ώρας να πάρει περισσότερο χρόνο.






Πηγή: https://sputniknews.gr/20210327/pote-allazei-i-ora---ti-tha-ginei-me-tin-katargisi-toy-metroy-10886285.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες