«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Το νέο πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 11, 2021

«Εξοικονομώ - Αυτονομώ»: Το νέο πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής δικαιολογητικών στο σύστημα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για όσους οι αιτήσεις τους έχουν ήδη εγκριθεί.


Αφορά αιτήσεις για όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας που έχουν ήδη εγκριθεί σε πρώτο στάδιο. Τώρα είναι η ώρα για την υποβολή των δικαιολογητικών με ηλεκτρονική μορφή.


Ποια είναι τα δικαιολογητικά:

  1. Στοιχεία ταυτότητας
  2. Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης
  3. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας
  4. Kτηματολόγιο
  5. ENΦIA, E9
  6. Eκκαθαριστικό E1, E2
  7. ΔEH εκκαθαριστικός λογαριασμός με στοιχεία TAΠ
  8. Χρειάζονται ακόμη: Άδεια, κάτοψη, τομή, διάγραμμα κάλυψης, τοπογραφικό, καθώς και ρύθμιση αυθαιρέτων.


Περί τα 80.000 κτήρια θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα

Με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 80.000 κτηρίων θα προκηρυχθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2021 το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»,ενώ θα ακολουθήσει στο τέταρτο τρίμηνο του έτους η εφαρμογή του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου.


Αυτό προκύπτει από τον ετήσιο προγραμματισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το 2021 που περιλαμβάνει τις σχεδιαζόμενες δράσεις του υπουργείου για την τρέχουσα χρονιά.


«Σε συνέχεια εφαρμογής του προγράμματος "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" το 2020, εντός του 2021 θα υλοποιηθεί το νέο αντίστοιχο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου (2021 - 2027) και από το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρεται στον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ.


Μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ θα εφαρμοστούν κριτήρια που αποσκοπούν στην καλύτερη στόχευση των κτιρίων που χρειάζονται αναβάθμιση.


«Ένα σπίτι του 1950 έχει πολύ περισσότερες απώλειες σε σχέση με ένα που κατασκευάστηκε το 2010. Θα τεθούν κριτήρια αξιολόγησης και προτεραιοποίησης των κτηρίων που θα αναβαθμιστούν, καθώς και εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.






Πηγή: https://www.cnn.gr/oikonomia/story/257683/exoikonomo-aytonomo-to-neo-programma-kai-ta-dikaiologitika
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες