Έτρεμε η γη όλη την νύχτα στην Ελασσόνα! Δύσκολες ώρες για τους ξεσπιτωμένους κατοίκους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Έτρεμε η γη όλη την νύχτα στην Ελασσόνα! Δύσκολες ώρες για τους ξεσπιτωμένους κατοίκους

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Θεσσαλίας και δη της Ελασσόνας που αναγκάστηκαν λόγω των ισχυρών μετασεισμών να κοιμηθούν σε σκηνές στην ύπαιθρο.


Στις περιοχές Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι στήθηκαν σκηνές και σε αυτές διανυκτέρευσαν κάτοικοι που δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των σοβαρών υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από τον έντονο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας διανεμήθηκαν επίσης εκατοντάδες υπνόσακοι και εμφιαλωμένα νερά ενώ το ΕΚΑΒ έστειλε στα χωριά αυτά από ένα ασθενοφόρο με γιατρούς και τραυματιοφορείς.



Από νωρίς σήμερα το πρωί ξεκίνησαν και οι έλεγχοι για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, εκκλησίες, σχολεία και δρόμους.

«Έτρεμε όλη η γη. Κούνησε τόσο πολύ που όλος ο κόσμος πετάχτηκε έξω. Τα παλιά κτίρια έπεσαν και τα καινούρια γέμισαν ρωγμές. Δεν έμεινε τίποτα μέσα από γυαλικό, έπεσαν όλα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κάτοικος του Μεσοχωρίου σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Εκτός από το Μεσοχώρι, σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν και στο χωριό Δαμάσι, όπου έπεσε μεσοτοιχία σε σχολείο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους μαθητές ενώ η εκκλησία στο χωριό Κουτσόχερο, κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος.



Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή του σεισμού. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκε ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Αθανάσιος Δημακογιάννης.








Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/184263/gi-etreme-nyxta-elassona/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gi-etreme-nyxta-elassona
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες