Σαρακοστή και υγεία: Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2021

Σαρακοστή και υγεία: Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό


Η κατανάλωση Σαρακωστιανων προϊόντων είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό αφού παύει να καταναλώνει ζωικά λίπη με αποτέλεσμα τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση του. Η αλήθεια μπορεί τα συσκευασμένα και τυποποιημένα προϊόντα να τα βρίσκουμε πεντανόστιμα ,ωστόσο για τον οργανισμό μας είναι πολύ βαριά και το μόνο που κατορθώνουν είναι να τον επιβαρύνουν.
Πιο κάτω θα δούμε πλήρη ανάλυση των παραπάνω εννοιών.

Το πεπτικό μας σύστημα είναι αρκετά ευαίσθητο και οι τροφές που επιλέγουμε να του εισχωρήσουμε σε καθημερινή βάση το φορτώνουν απίστευτα, έτσι κατά την περίοδο της νηστείας επειδή πλέον στον οργανισμό μας δεν εισέλθετε ζωικό λίπος αλλά και γενικότερα βαριές τροφές αυτό μπορεί να ακολουθεί πολύ πιο αποτελεσματικά την διαδικασία της πέψης αφού η τροφή διασπάται πολύ πιο εύκολα και εμείς νιώθουμε χορτάτοι.

Αν εσείς η κάποιο δικό σας άτομο πάσχει από έλκος, κολίτιδα, φλεγμονές του εντέρου τότε επιβάλετε να ακολουθήσει την νηστεία επειδή όλα αυτά που τρώμε εκείνη την περίοδο αποτελούν πολύ ισχυρό φάρμακα για την αντιμετώπιση τους. Ωστόσο η Νηστεία μπορεί να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δερματικές παθήσεις όπως είναι η δερματίτιδα αλλά και η ψωρίαση αλλά και την ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Από την πλήρη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επίσης προκύπτουν πολλά θετικά αφού οι φυτικές ίνες που είναι πλούσια βοηθούν στην μείωση της γλυκόζης στο αίμα αλλά και η αύξηση διάσπασης της με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αντλεί την ενέργεια που θέλει χωρίς όμως να παράγει την αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης στο αίμα και έτσι να ρυθμίζετε και η αρτηριακή πίεση και το ζάχαρο.

Η αποχή από την κατανάλωση κρέατος έχει και αλλά οφέλη αφού μπορεί να αποφευχθεί έμφραγμα αλλά και συγγενής καρδιοπάθειες. Αυτό οφείλετε στο ότι στον οργανισμό δεν εισέρχονται πλέον τροφές με λιπίδια.


Ένα ακόμη όφελος είναι ότι καταφέρνει να ελέγξει και να μειώσει κατά παρά πολύ την τα επίπεδα χοληστερίνης. Αυτό οφείλετε κατά κύριο λόγο επειδή παύουμε να εισχωρούνε στον οργανισμό μας κορεσμένα λιπαρά.


ΠΗΓΗ

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες