Ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν ξέρεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 23, 2021

Ο νόμος για τα φλας στο αυτοκίνητο που σίγουρα δεν ξέρεις

Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τη λειτουργία τους

Είτε κυκλοφορείς απλά στη πόλη είτε πας ένα ταξίδι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιήσεις το φλας στο αυτοκίνητο. Εκτός από το ότι αφορά την ασφάλειά σου, επιβάλλεται και από τον ΚΟΚ. Πόσα ξέρουμε, όμως, για τα φλας με βάση το νόμο; Σίγουρα υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν γνωρίζεις. Αρχικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ, κάθε αυτοκίνητο επιβάλλεται να έχει ζυγό αριθμό σταθερών δεικτών κατεύθυνσης με κίτρινα φώτα που αναβοσβήνουν. Αυτά θα πρέπει να είναι ορατά κατά την ημέρα και νύκτα από τους χρησιμοποιούντες την οδό.


Τα γνωστά σε όλους φλας, δηλαδή, τα οποία αναβοσβήνουν σε όλα τα αυτοκίνητα. Ωστόσο αναβοσβήνουν με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε αυτοκίνητο. Γνώριζες ότι είναι συγκεκριμένες οι φορές που πρέπει να «ανοιγοκλείνουν» τα φώτα των φλας σε ένα λεπτό; Βάσει νόμου, η συχνότητα με την οποία αναβοσβήνει το φως πρέπει να είναι 90 παλμοί το λεπτό, με ανοχή συν πλην 30 παλμούς. Κοινώς μεταξύ 60 και 120 παλμών το λεπτό.


Επίσης, κάθε πότε ο οδηγός πρέπει να χρησιμοποιεί τα φλας; Όπως αναφέρει ο ΚΟΚ, πριν από κάθε ελιγμό, o οδηγός υποχρεούται να καταστήσει έγκαιρα γνωστή την πρόθεσή του αυτή, χρησιμοποιώντας για τo σκοπό αυτόν τους δείκτες κατεύθυνσης. Επιπλέον, ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να τo πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της oδoύ. Θα πρέπει να λαμβάνει, επίσης, υπόψη τη θέση, την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους.


Και μην ξεχνάς ότι υπάρχει πρόστιμο για μη χρήση των φλας στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, όσοι κάνουν ελιγμούς χωρίς να ανάβουν φλας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ. Επιπλέον, αυτός που επιχειρεί στην οδό συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται. Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες.


Πηγή: https://exploringgreece.tv/weird-travel/o-nomos-gia-ta-flas-sto-aytokinito-poy-sigoyra-den-xereis/12657/#.Xmx6HJMzYVk
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες