Ο καιρός σήμερα: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες - Πού θα χιονίσει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και ισχυρές καταιγίδες - Πού θα χιονίσει


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο.


Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ στη νότια χώρα βαθμιαία θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.


Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα σταματήσουν. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3-5 μποφόρ, και από το μεσημέρι 4-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια –παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται νεφώσεις με βροχές και με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια –παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).



Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ στην Πελοπόννησο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές από το βράδυ στην Ήπειρο. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 14 βαθμούς (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).


Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν, όμως στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).


Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βόρειες Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα σταματήσουν ενώ αργά το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).


Ο καιρός την Κυριακή


Στα δυτικά, στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες