Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έφτασε… Ανταρκτική - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαρτίου 18, 2021

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έφτασε… Ανταρκτική


Το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό έφθασε στην Ανταρκτική, όπου 49 άνθρωποι, μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ερευνητές και δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση, έλαβαν την πρώτη δόση την Κυριακή.

Η Ανταρκτική είναι η τελευταία ήπειρος όπου διαγνώστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού. Για μήνες, η περιοχή που καλύπτεται από χιόνι και πάγο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου παρέμενε αλώβητη από την πανδημία, χάρη στα αυστηρά μέτρα ελέγχου και την ακύρωση όλων των επισκέψεων τουριστών.

Όλο το μη απολύτως απαραίτητο προσωπικό απομακρύνθηκε όταν εκδηλώθηκε η πανδημία, ενώ αποφασίστηκε επίσης να απαγορευθεί κάθε επαφή μεταξύ του προσωπικού των στρατιωτικών και των επιστημονικών βάσεων που είναι εγκατεστημένες εκεί.Ωστόσο την 21η Δεκεμβρίου εντοπίστηκε εστία μόλυνσης με 36 ανθρώπους, ανάμεσά τους 26 στρατιωτικούς, να προσβάλλονται από τον κορονοϊό σε βάση των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής.


Επιπλέον δόσεις εμβολίων που παραλήφθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας από την Πούντα Αρένας, 3.500 χιλιόμετρα από το Σαντιάγο, αναμένεται επιτρέψουν να ανοσοποιηθεί το προσωπικό άλλων δύο βάσεων.

Όμως, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν ακόμη μπορέσει να παραδοθούν, διευκρίνισε το επιτελείο.

Η Χιλή (19 εκατ. κάτοικοι) ξεπέρασε προχθές Τρίτη το όριο των πέντε εκατομμυρίων πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορονοϊό, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προθεσμία που είχε ορίσει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες