Τσικνοπέμπτη: Χρήσιμες συμβουλές για πετυχημένο κρέας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

Τσικνοπέμπτη: Χρήσιμες συμβουλές για πετυχημένο κρέας

Η σημερινή μέρα, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να φάμε και να διασκεδάσουμε (έστω και με τους περιορισμούς λόγω lockdown...), λίγο πριν τη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής.


Το κρέας έχει την «τιμητική» την Τσικνοπέμπτη και οι γειτονιές, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια αναμένεται να βάλουν κυριολεκτικά φωτιά στα κάρβουνα.


Πώς, όμως, θα ψήσουμε ιδανικά το κρέας, ώστε να ευχαριστήσουμε φίλους και συγγενείς;


Κατ' αρχάς, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στην επιλογή του κάρβουνου, καθώς αποτελούν το άλφα και το ωμέγα του καλού ψησίματος.


Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, για να γίνουμε οι καλύτεροι ψήστες:


  • Ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε τα κρέατα να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών τους.
  • Μόλις ροδίσουν καλά ανάλογα με το κομμάτι (σε περίπου 5 - 7 λεπτά), τα γυρνάμε. Όταν και οι δύο πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τη θράκα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά.
  • Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.
  • Αν δεν τα έχουμε μαρινάρει, μπορούμε στη διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε τακτικά τα κρέατα με λίγη λαδορίγανη. Έτσι, νοστιμίζουν και διατηρούνται υγρά.
  • Ορισμένοι δεν αλατίζουν τα κρέατα πριν από το ψήσιμο, για να μην αποβάλει το κρέας τους χυμούς του. Άλλοι, πάλι, τα αλατίζουν λίγο πριν τα ψήσουν.
  • Στο μοσχαρίσιο κρέας (για κάποιους και στο αρνάκι γάλακτος), αν το ζητούμενο είναι το μέτρια ψημένο το βγάζουμε όταν είναι ελαφρώς ροζέ στο εσωτερικό του.
  • Αν τα θέλουμε καλοψημένα, και αυστηρά στο χοιρινό και το κοτόπουλο, αν δούμε το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1173275/tsiknopempti-xrisimes-symvoyles-gia-na-vgei-to-kreas-petyximeno-kai-nostimo
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here