Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2021

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες

Σήμερα αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα με πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπος ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές στα νότια και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 10 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 12 βαθμούς), 12 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.





Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση στη συνέχεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.




Άστατο καιρό, με παροδικές βροχές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, αλλά και μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα από ανατολικές – νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-03-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία οι βροχές στη νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.



ΚΥΡΙΑΚΗ 21-03-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.



ΔΕΥΤΕΡΑ 22-03-2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά, αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς
νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια.



ΤΡΙΤΗ 23-03-2021

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.Στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.



ΤΕΤΑΡΤΗ 24-03-2021

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα νοτιοδυτικά,σταδιακά όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από τα βορειοδυτικά.
Βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα, με ένταση 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες