Eurovision 2021 – Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος ζητά να ακυρωθεί το «El Diablo» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Eurovision 2021 – Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος ζητά να ακυρωθεί το «El Diablo»


Την απογοήτευσή της για το τραγούδι «El Diablo» που επέλεξε η Κύπρος για την Eurovision 2021 εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τη διαφωνία της για τον τίτλο και το περιεχόμενο του τραγουδιού που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και καλεί την κυβέρνηση να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του.


Η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την απογοήτευση τόσο για τη στάση του ΔΣ του ΡΙΚ όσο και των άλλων ιθυνόντων «οι οποίοι αντί να συμβάλουν στην προώθηση των δικαίων του λαού μας και στην προβολή των αιτημάτων στην προβολή των αιτημάτων του για ελευθερία και κατίσχυση των ηθικών αξιών, μέσω οποιουδήποτε προσφερόμενου διεθνούς βήματος προέκριναν την παγκόσμια γελοιοποίησή μας με την παρουσίαση της διακήρυξης ότι παραδίδουμε τον εαυτό μας στον διάβολο και ότι προάγουμε με τον τρόπο αυτό τη λατρεία του».

Η ανακοίνωση τονίζει πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου».

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορική ερμηνεία του τραγουδιού που έχει δοθεί από τους υπεύθυνους του ΡΙΚ η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι αυτή ουδόλως αντικατοπτρίζει το προκλητικό και απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων «το οποίο δεν παύει να εκπροσωπεί μια θλιβερή υποκουλτούρα, ανάξια του πολιτισμού και των αξιών του λαού μας και αντιστρατεύεται τις Ελληνικές και Ορθόδοξες παραδόσεις του».

Η ανακοίνωση συμπληρώνει πως «υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία και με οποιεσδήποτε επεξηγήσεις κι αν δούμε τους στίχους του τραγουδιού, αυτοί δεν στέλλουν τα καταλληλότερα μηνύματα που θα έπρεπε να σταλούν από μία ημικατεχόμενη πατρίδα που αγωνίζεται για απελευθέρωση και αποτροπή της πλήρους υποδούλωσής της».«Με ορατό τον κίνδυνο της προκλητικής βουλιμίας των κατακτητών Τούρκων και προβάλλοντας το μεγαλείο της διακοσιοστής επετείου από την Εθνική Παλιγγενεσία» η Εκκλησία καλεί τον λαό «να παραμείνει προσηλωμένος στις εθνικές και θρησκευτικές αξίες του μεγαλειώδους αγώνα του 1821, να κρατήσει ακράδαντη την προσήλωσή του στην πίστη των πατέρων του, δεδομένο το οποίο τον διαφύλαξε μέχρι σήμερα».

Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει ότι καθημερινά «γινόμαστε δέκτες σωρείας αντιδράσεων από χιλιάδες συνανθρώπους μας», οι οποίοι εκφράζουν «τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους για το εν λόγω τραγούδι, όπως και για τον τρόπο επιλογής του».

Και σημειώνει πως καταξιωμένοι μουσικοί του τόπου εξέφρασαν ήδη την αντίθεση τους, «γεγονός το οποίο -χωρίς εμείς να το προκαλέσουμε- προσέκρουσε στην ορθόδοξη αυτοσυνειδησία καὶ αξιοπρέπεια του λαού μας, ο οποίος με το αλάθητο κριτήριό του το απέρριψε χωρίς προϋποθέσεις».

Η Ιερά Σύνοδος καλεί την κυβέρνηση, η οποία διορίζει το ΔΣ του ΡΙΚ και στην οποία είναι υπόλογο να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού και την αντικατάστασή τους με άλλο «το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και διεκδικήσεις μας».

Τονίζει τέλος πως «ζούμε σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό τόπο στον οποίο εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστὸς διά της παρουσίας των αποστόλων Βαρνάβα καὶ Παύλου και του νέφους των Αγίων και μαρτύρων της πίστης μας καταργεί την εξουσία του διαβόλου και ελευθερώνει τους ανθρώπου από τα δεσμά της φθοράς και του θανάτου. Ας μη γινόμαστε, επιλήσμονες και καταπατητές αυτής της αλήθειας».

Πηγή: philenews

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here