Όταν ένα γιγάντιο πλοίο έκανε πλάκα στο Ever Given, περνώντας τη Διώρυγα της Κορίνθου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021

Όταν ένα γιγάντιο πλοίο έκανε πλάκα στο Ever Given, περνώντας τη Διώρυγα της Κορίνθου


Το κρουαζιερόπλοιο Braemar είναι το μεγαλύτερο πλοίο που πέρασε ποτέ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα από τη Διώρυγα της Κορίνθου.Tο τεράστιο φορτηγό πλοίο Ever Given αποτελεί τον πρωταγωνιστή των social media σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης εδώ και αρκετές μέρες. Το ατύχημα του πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί το εμπόριο για έξι ολόκληρες ημέρες, με την παγκόσμια οικονομία να μετράει ήδη απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το απογοητευτικό πέρασμα του συγκεκριμένου πλοίου από τη στενή Διώρυγα του Σουέζ, μας έφερε στο μυαλό μνήμες από ένα άλλο πέρασμα, από μια άλλη Διώρυγα, το οποίο ευτυχώς στέφθηκε με επιτυχία εκείνη τη φορά.
Γυρίζουμε στον Οκτώβριο του 2019. Τότε που ακόμη ο κορονοϊός αποτελούσε άγνωστη λέξη για την πλειοψηφία του κόσμου παγκοσμίως. Η εταιρεία Fred. Olsen Cruise Lines αποφάσισε τότε για πρώτη φορά να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρομολόγιο σε μια κρουαζιέρα της. Ένα από τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της, το Braemar με μήκος 195.92 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα, επιχείρησε να περάσει από τη στενή Διώρυγα της Κορίνθου, της οποίας το πιο στενό σημείο έχει άνοιγμα μόλις 25 μέτρων.

Με περίπου 1000 άτομα επιβάτες και άλλα 200 προσωπικό, ο καπετάνιος του πλοίου προχώρησε στην παράτολμη αυτή ενέργεια, περνώντας αυτό το μεγαθήριο από τη διώρυγα, με τις εικόνες να «κόβουν» την ανάσα. Όλοι οι επιβάτες είχαν βγει στο κατάστρωμα, προκειμένου να δουν από κοντά την εντυπωσιακή προσπάθεια του καπετάνιου.



Το Braemar εκείνη την ημέρα κατέγραψε ρεκόρ, ως το μεγαλύτερο πλοίο που πέρασε ποτέ από τη Διώρυγα της Κορίνθου, ενώ αν δεν είχε χτυπήσει τον πλανήτη ο κορονοϊός, τότε θα το βλέπαμε και δεύτερη φορά να επιχειρεί το συγκεκριμένο πέρασμα φέτος. Ωστόσο, αυτό θα γίνει τον Απρίλιο του 2022, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Ήδη όποιος θέλει μπορεί να κλείσει μία θέση για την κρουαζιέρα που θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου 2022 από το λιμάνι του Southhampton και θα περάσει από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και το Αργοστόλι, η Ερμούπολη, η Ρόδος και ο Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 5.800 ευρώ, ενώ η κρουαζιέρα θα κρατήσει συνολικά 25 νύχτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες