Νέα δεδομένα για άρση του lockdown-Πότε ανοίγουν καταστήματα, καφετέριες σχολεία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαρτίου 23, 2021

Νέα δεδομένα για άρση του lockdown-Πότε ανοίγουν καταστήματα, καφετέριες σχολεία

Προς ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης η κυβέρνηση. Η έξαρση της κορονοϊού αλλάζει ξανά τους σχεδιασμούς για την άρση του lockdown έως το Πάσχα. 


Ακόμα πιο βαθιά το «χέρι στην τσέπη» θα αναγκαστεί να βάλει, όπως όλα δείχνουν, το οικονομικό επιτελείο, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο κυρίως οι ειδικοί θεωρούν από δύσκολο έως αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο νωρίτερα από τις 5 Απριλίου. Με την εξαιρετικά επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει, το νέο ορόσημο που υπάρχει στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι το Πάσχα. Τότε, και για την ακρίβεια λίγο πριν από τον εορτασμό του, θέλουν να έχουν ανοίξει τα πάντα : Τα μαγαζιά, τα σχολεία, η εστίαση και διάφοροι παράπλευροι κλάδοι που επί μήνες παραμένουν κλειστοί.


Όπως είναι ήδη γνωστό, στις αρχές της επόμενης εβδομάδα, το οικονομικό επιτελείο θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ,μηδενικά ενοίκια για συγκεκριμένους κλάδους και για τον μήνα Απρίλιο, και το επίδομα των 534 ευρώ, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα.


Επιπρόσθετα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ουσιαστική οικονομική στήριξη από το υπουργείο Ανάπτυξης για την εστίαση και τον τουρισμό. Η κυβέρνηση θέλει να βγουν τα τραπεζάκια έξω το αργότερο στα μέσα του ερχόμενου μήνα, πάντα υπό αυστηρούς κανόνες λειτουργίας και μόνο για όσα εστιατόρια, καφέ, μπαρ διαθέτουν εξωτερικό χώρο.


Ανάλογα μέτρα στήριξης ετοιμάζονται και για κλάδους του τουρισμού που έχουν πληγεί καίρια, όπως για παράδειγμα ο ξενοδοχιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει κίνητρα προκειμένου οι ξενοδόχοι να μπορέσουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.


Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, κεντρικό στοίχημα της κυβέρνησης παραμένει ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο μικρότερο δυνατό διάστημα. Σήμερα, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας οι πολίτες στους οποίους έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, ενώ τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπερδιπλασιαστούν οι δόσεις εμβολίων που θα διαθέτουμε στην χώρα.


Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η χορήγηση δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους πολίτες. Κρίνεται, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τις επόμενες μέρες, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση του κοινού.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/politiki/item/85550-nea-dedomena-gia-arsi-tou-lockdown-eos-to-pasxa-pote-anoigoun-katastimata-kafeteries-sxoleia
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες