Παράταση του lockdown εν μέσω ρεκόρ διασωληνώσεων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 27, 2021

Παράταση του lockdown εν μέσω ρεκόρ διασωληνώσεων

Εν μέσω της δυσμενούς επιδημιλογικής κατάστασης σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική τα περιοριστικά μέτρα έλαβαν χθες παράταση για ακόμη μια βδομάδα.

Νέα παράταση του lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκε ρεκόρ διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ανήλθαν σε 448.

Παράλληλα, από σήμερα στις 6:00 πέντε νέες περιοχές μπαίνουν σε καθεστώς «πολύ αυξημένου κινδύνου», κοινώς σε «βαθύ κόκκινο». 

Πρόκειται για τις περιοχές:

ΠΕ Κοζάνης

ΠΕ Πέλλας

Δήμος Γρεβενών

Δήμος Κιλκίς

Δήμος Βέροιας


Άνοιγμα της εστίασης από 10-15 Απριλίου πρότεινε η Παγώνη - Τι είπε για λιανεμπόριο

Στο μεταξύ, στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Θεσσαλονίκη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια - εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος. Οι δήμοι: Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς και Ορεστίδος.

Κομβική εβδομάδα για λιανεμπόριο, μετακινήσεις και σχολεία

Εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός στη χώρα και της ασφυξίας στο ΕΣΥ, η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, για τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και την επιστροφή στα σχολεία μεταφέρεται για τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα στις 5 Απριλίου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Βέβαια, προϋπόθεση για το άνοιγμα των σχολείων θα αποτελέσει η πραγματοποίηση rapid test, όπως μετέδωσε χθες η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, μαθητές και καθηγητές σχεδιάζεται να κάνουν τεστ κάθε Δευτέρα. Το σενάριο αυτό, ωστόσο, θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.


Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητά της όσον αφορά την επιστροφή στα θρανία αποτελούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε χθες το απόγευμα και στα self tests λέγοντας πως με αυτά θα δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο που "θα επιτρέπει την επανέναρξη δραστηριοτήτων σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον".






Πηγή: https://sputniknews.gr/20210327/paratasi-toy-lockdown-en-meso-rekor-diasolinoseon---krisimi-evdomada-gia-stadiaki-halarosi-metron-10927311.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες