MOTOR OIL : Προσφορές μαμούθ πάνω από 1 δισ. ευρώ για το ομόλογο της – Στο 1,9% το επιτόκιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021

MOTOR OIL : Προσφορές μαμούθ πάνω από 1 δισ. ευρώ για το ομόλογο της – Στο 1,9% το επιτόκιο

Έσπασε τα κοντέρ το ομόλογο της Motor Oil καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,90%.


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τόσο το ύψος των προσφορών όσο και το επιτοκιακό κουπόνι συνιστούν ιστορικά ρεκόρ για την ελληνική αγορά των ομολόγων τα οποία διαπραγματεύονται στη χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας.


Σε ό,τι αφορά το συνολικό ύψους της ζήτησης, τα 1,019 δισ. ευρώ που συγκέντρωσε το επταετές ομόλογο της Motor Oil ξεπερνούν τα 740,8 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν και το ρεκόρ για το ομόλογο της Μυτιληναίος που βγήκε στην αγορά τον Ιούνιο του 2017 και στη συνέχεια ανακλήθηκε. Δεύτερο στη σειρά ήταν αυτό τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που εκδόθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και συγκέντρωσε προσφορές 686,7 εκατ. ευρώ, ενώ η ομολογιακή έκδοση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής είχε συγκεντρώσει 684 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2019.


Εκτός από την πρωτιά στις προσφορές, η Motor Oil τιμολογήθηκε με το χαμηλότερο επιτόκιο από όσα εταιρικά ομόλογα έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα. Και τούτο γιατί το κουπόνι του 1,90% είναι χαμηλότερο από το 2,1% που είχε τιμολογηθεί το ομόλογο του ΟΠΑΠ.


Στη νέα έκδοση της Motor Oil καθοριστικό στοιχείο ήταν η εκρηκτική ζήτηση που εκφράστηκε από πλευράς των ιδιωτών επενδυτών. Από τους οποίους και πιστοποιήθηκε εμπράκτως η εμπιστοσύνη στον ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο.


Την ίδια στιγμή έγινε κατανοητό ότι η εγχώρια αγορά ομολόγων είναι σε θέση να υπερασπιστεί ακόμα και τις πλέον απαιτητικές εκδόσεις.


Η ανακοίνωση της Motor Oil αναφέρει τα εξής:


Η «ALPHA BANK Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» (η «Εταιρεία») προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 19.03.2021,

ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 200.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €200 εκατ.


Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €1.019,31 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 5,1 φορές.


Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 1,90% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 1,90% ετησίως.


Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 147.000 Ομολογίες (73,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και β) 53.000 Ομολογίες (26,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες