Ο νέος ρόλος της Motor Oil (NRG) στην αγορά φυσικού αερίου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαρτίου 31, 2021

Ο νέος ρόλος της Motor Oil (NRG) στην αγορά φυσικού αερίου

Τον ορισμό της εταιρείας NRG, εταιρείας που ανήκει στον όμιλο της Motor Oil Hellas ως παρόχου για την υπηρεσία προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου στην αγορά φυσικού αερίου τα επόμενα δύο χρόνια, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μετά από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος και αξιολόγηση δύο φακέλων που υποβλήθηκαν από ισάριθμες εταιρείες.


Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία NRG ως προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου, θα προμηθεύει με φυσικό αέριο πελάτες που δεν εκπροσωπούνται από κάποιον προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος προμηθευτή τους, προσωρινά και για μέγιστο χρονικό διάστημα 3 μηνών.


Προκειμένου να επιλεγεί από τη ΡΑΕ, ο προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου, σύμφωνα με τον κώδικα προμήθειας της αγοράς φυσικού αερίου, πραγματοποιήθηκε πρόσκληση ενδιαφέροντος, τον Ιούλιο του 2020, στην οποία ανταποκρίθηκαν με την υποβολή φακέλων τον περασμένο Δεκέμβριο δύο εταιρείες.


Συγκεκριμένα οι φάκελοι αποσφραγίστηκαν στις 8 Δεκεμβρίου ενώ το Φεβρουάριο, η επιτροπή του διαγωνισμού εισηγήθηκε την επιλογή της NRG ως προμηθευτή τελευταίου καταφυγίου για διάστημα 2 ετών.


Όπως αναφέρεται και στους όρους της πρόσκλησης, η επιλογή οφείλει να γίνεται  μεταξύ άλλων με διαφανείς όρους, που να μην εισάγουν διακρίσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, να εξασφαλίζουν την οικονομική και τεχνική δυνατότητα παροχής της υπηρεσίας και μετά από συγκριτική αξιολόγηση των τιμολογίων που προτείνονται.


Σημειώνεται πάντως ότι από τις δύο προσφορές, η μία κρίθηκε ως ασαφής, καθώς η εταιρεία που την υπέβαλε, δήλωσε ότι διατηρεί δικαίωμα ρήτρας ετήσιας αναπροσαρμογής των προτεινόμενων τιμολογίων και ως εκ τούτου δεν αξιολογήθηκε.


Αντίθετα η NRG από την πλευρά της δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις χρεώσεις για την παροχή της υπηρεσίας σε σταθερό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια των 2 ετών, επιλέγοντας να μην κάνει χρήση ρήτρας ετήσιας αναπροσαρμογής.


Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, με βάση τα τιμολόγια που πρότεινε η NRG, η προσαύξηση ανά κατηγορία πελατών τελευταίου καταφυγίου, διαμορφώθηκε ως εξής:


Για τους μη ωρομετρούμενους πελάτες η προσαύξηση είναι σε ποσοστό 6,9% επί των εκάστοτε ισχυόντων τιμολογίων προμήθειας φυσικού αερίου του προμηθευτής


Για τους ωρομετρούμενους πελάτες η προσαύξηση είναι σε ποσοστό 4,9% επί του τιμολογίου προμήθειας.


Σημειώνεται τέλος ότι οι προσαυξημένες αυτές χρεώσεις συνιστούν το αντάλλαγμα της εταιρείας για την παροχή της υπηρεσίας  για τηνγιγια την παροχή της υπηρεσίας τελευταίου καταφυγίου.






Πηγή: capital.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες