Το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό και κατά της Βραζιλιάνικης μετάλλαξης - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2021

Το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό και κατά της Βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Καλά νέα για το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer προέκυψαν από έρευνα που δείχνει ότι είναι αποτελεσματικό και κατά της μετάλλαξης της Βραζιλίας.


Η έρευνα που δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer μπορεί να εξουδετερώσει τη μετάλλαξη του κορονοϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα στη Βραζιλία δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με το Reuters αίμα που ελήφθη από εμβολιασμένους με το εμβόλιο της Pfizer εξουδετέρωσε μια εργαστηριακή εκδοχή του ιού που περιείχε τις ίδιες μεταλλάξεις που περιλαμβάνονται στην πρωτεΐνη ακίδα της μετάλλαξης Ρ.1 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία.


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η εξουδετέρωση που κατέγραψαν ήταν παρόμοια με αυτή του εμβολίου και σε λιγότερο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορονοϊού.


Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενες μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο της Pfizer εξουδετερώνει και άλλες μεταδοτικές μεταλλάξεις από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική μολονότι η δεύτερη μετάλλαξη, της Νότιας Αφρικής, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των αντισωμάτων που παράγονται από το εν λόγω εμβόλιο.


Η εταιρεία, πάντως, εξετάζει ήδη μια τρίτη «ενισχυμένη» δόση του εμβολίου καθώς και μια επανασχεδιασμένη εκδοχή ειδικά για να αντιμετωπίζει τις μεταλλάξεις.


Την ίδια ώρα τα πρώτα στοιχεία από έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία δείχνει ότι το εμβόλιο κορονοϊού της Sinovac είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Ρ1 σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ygeia/story/1174790/to-emvolio-tis-pfizer-einai-apotelesmatiko-kai-kata-tis-metallaxis-tis-vrazilias
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here