Πότε έρχεται το τέλος του SMS στο 13033 - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαρτίου 28, 2021

Πότε έρχεται το τέλος του SMS στο 13033

Η μέρα που τα SMS στο 13033 τελειώνουν πλησιάζει όσο φτάνουμε προς το τέλος του lockdown που κρατάει εδώ και μήνες. Την τελευταία φορά η κατάργηση έγινε με διάγγελμα.


Ο Απρίλιος φαίνεται ότι είναι ο καθοριστικός μήνας στον οποίο ενδέχεται να μπει ένα τέλος στο SMS 13033. Δεν αποκλείεται βέβαια η κατάργηση να έρθει αρχές Μαΐου, ωστόσο όλα δείχνουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος των SMS μετακίνησης.


Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να γίνει μέσα στον Απρίλιο, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του το 13032 για τα καταστήματα που θα ανοίξουν. Επίσης πρώτα θα καταργηθεί η απαγόρευση για μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο.


Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την ίδια πρακτική με την προηγούμενη φορά που η Ελλάδα ήταν σε lockdown, τότε το SMS στο 13033 θα τελειώσει, όμως θα ισχύουν για μερικές εβδομάδες ακόμη οι περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού.


Στις 28 Απριλίου του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε με διάγγελμα ότι: «Από την επόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών». Σαν πρώτο βήμα τότε η ατομική άθληση επιτρεποτανστους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα. Αλλά οι οργανωμένες παραλίες ήταν ακόμα κλειστές.


Σε κάθε περίπτωση αν τελικά από 5 Απριλίου αρχίσουν να ανοίγουν όλα και στα μέσα Απριλίου ανοίξει και η εστίαση, πάμε για κατάργηση του SMS στο 13033. 


Αρκετοί το έχουν καταργήσει εδώ και μέρες και βγαίνουν χωρίς SMS από το σπίτι, ωστόσο πάντα υπάρχει ένας κίνδυνος για πρόστιμο.


Τι ισχύει σήμερα για το SMS 13033


Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:


X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας


όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:


Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και οι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα για τη συγκεκριμένη κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/86255-pote-erxetai-to-telos-ta-sms-sto-13033
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες