Η Ελλάδα αποκτά 15 αμφίβια αεροσκάφη για τις φωτιές στα νησιά - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021

Η Ελλάδα αποκτά 15 αμφίβια αεροσκάφη για τις φωτιές στα νησιά

Όταν η Πολιτική Προστασία συναντά την Υγεία μέσα από τις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των ιστορικών Canandair αλλά της δημιουργίας νέων κέντρων και εργαστηρίων στο «Σωτηρία» και το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.


Τι συνδέει τον εκσυγχρονισμό 7 αεροσκαφών Canadair που «ρίχνονται» κάθε καλοκαίρι στη μάχη της φωτιάς με την ίδρυση ενός νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και την  κατασκευή νέων κτιρίων για την στέγαση των Εργαστηρίων Κυτταρικής και Γενετικής Θεραπείας και Αιματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη; 

Η απάντηση είναι απλή – περισσότερο απλή δεν γίνεται… Η σύνδεση έχει να κάνει με το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση του.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το πλέγμα των παρεμβάσεων για τον αναγκαίο και απαραίτητο εκσυγχρονισμό εναερίων μέσων για την Πολιτική Προστασία θα απαιτήσει μια επένδυση της τάξης των 155 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η επίσημη αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου «η άμεση και έγκαιρη επέμβαση είναι κρίσιμη για τη διαχείριση των κρίσεων που δημιουργούν οι φυσικές καταστροφές και προπαντός αυτές που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες λόγω κλιματικής αλλαγής (πυρκαγιές, πλημμύρες κα)».

Και εκσυγχρονισμός
Στο πλαίσιο αυτό πολλαπλασιάζονται και βελτιώνονται τα εναέρια μέσα που διατίθενται για ανάγκες Πολιτικής Προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται «ο εκσυγχρονισμός 7 αεροσκαφών Canadair, 2 ελικοπτέρων Super Puma και 3 BK 117, και η προμήθεια 15 νέων μικρών αμφιβίων αεροσκαφών για παρεμβάσεις πυρόσβεσης σε νησιωτικές περιοχές, ελικοπτέρων και drones, που θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές, ιατρική χρήση, έκτακτη ανάγκη, επιτήρηση και πυρόσβεση».

Και από την εμφάνιση στο προσκήνιο 15 νέων μικρών αμφίβιων αεροσκαφών στις παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία όπως το «Σωτηρία» και το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. 

Πιο συγκεκριμένα, με 32 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η ίδρυση και κατασκευή Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο «Σωτηρία», ένα από τα εμβληματικά μας νοσοκομεία που βοηθά στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών με καρκίνο και την αυξημένη ζήτηση τμημάτων Ακτινοθεραπείας στη χώρα, ενώ άλλα 7 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για τη δημιουργία νέων κτιρίων για την στέγαση των Εργαστηρίων Κυτταρικής και Γενετικής Θεραπείας και Αιματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.  

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται προκειμένου «να συμβαδίσει η παροχή υπηρεσιών του με τις αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας ασθενών (κακοήθεις αιματολογικές ασθένειες και ολοένα αυξανόμενη απαίτηση για μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων), καθώς και τις σύγχρονες βιοϊατρικές τεχνολογίες».


Πηγή: https://www.in.gr/2021/04/07/economy/oikonomikes-eidiseis/ellada-apokta-15-mikra-amfivia-aeroskafi-gia-tis-kalokairines-foties-sta-nisia/
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here