Τέλη κυκλοφορίας: Χωρίς βεβαίωση παραγράφονται στην 5ετία - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021

Τέλη κυκλοφορίας: Χωρίς βεβαίωση παραγράφονται στην 5ετία

Πενταετής προθεσμία παραγραφής, που υπολογίζεται από τη λήξη του έτους για το οποίο αυτά οφείλονται, ισχύει για τα τέλη κυκλοφορίας στην περίπτωση μη καταβολής τους ή μειωμένης καταβολής τους), καθώς και για τα οφειλόμενα πρόστιμα.


Τα παραπάνω αναφέρεται ότι ισχύουν στη νέα εγκύκλιο 2082/2021 της ΑΑΔΕ, σε συνδυασμό με την απόφαση ΣτΕ 1611/2020.


Για παράδειγμα, τέλη κυκλοφορίας έτους 2016 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα μπορούν να βεβαιωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2015 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα η προθεσμία για βεβαίωση έχει παραγραφεί, καθώς η Φορολογική Διοίκηση μπορούσε να τα βεβαιώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.


Περαιτέρω, για τη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας και των τυχόν οφειλόμενων προστίμων του έτους της παραγραφής, επισημαίνεται ότι ο φορολογούμενος πρέπει να λαμβάνει γνώση αυτής άμεσα και πριν παρέλθει το έτος της βεβαίωσής τους. Για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή, ώστε η βεβαίωση των τελών και προστίμων κάθε έτους παραγραφής να πραγματοποιείται εγκαίρως και το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου του έτους βεβαίωσης, ώστε να διεκπεραιώνεται ομαλά η διαδικασία.


Κατά τη χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, δεν αναζητούνται τέλη κυκλοφορίας πέραν της πενταετίας.






Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/teli-kikloforias-choris-veveosi-paragrafonte-stin-5etia/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες