Ποια μεγάλα καταστήματα ανοίγουν σήμερα - Τι ισχύει για εμπορικά κέντρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2021

Ποια μεγάλα καταστήματα ανοίγουν σήμερα - Τι ισχύει για εμπορικά κέντρα

Σε θέσεις μάχης τίθενται από σήμερα τα μεγάλα καταστήματα, μετά τις σχετικές αποφάσεις για αλλαγή στον ανώτατο αριθμό καταναλωτών που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.


Μεγάλες αλυσίδες όπως IKEA, Jumbo, Attica αλλά και εμπορικά κέντρα ξεκινούν να λειτουργούν με σχεδόν με φυσιολογικούς ρυθμούς, μετά την κατάργηση του μέτρου που έθετε ανώτατο αριθμό καταναλωτών μέσα σε μεγάλα καταστήματα. Πιο συγκεκριμένα πλέον ο ανώτατος αριθμός πελατών που ήταν μέχρι και 20 πλέον διαμορφώνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε καταστήματος.


Σημειώνεται ότι σήμερα τα καταστήματα τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Πάτρα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν υπό το καθεστώς click away και click inside, ενώ γι αυτή την εβδομάδα κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα της Κοζάνης μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.


Οι έμποροι είναι αισιόδοξοι για το άνοιγμα πριν το Πάσχα καθώς όσο καλυτερεύει ο καιρός τόσο θα αυξηθεί η κίνηση των πελατών αλλά και ο τζίρος των καταστημάτων με την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας να χαρακτηρίζεται ως «μουδιασμένη», με το Σάββατο να αποτελεί την εξαίρεση στην συνολική εικόνα της κίνησης στην αγορά.


Οι αλλαγές που ισχύουν

Πλέον καταργείται το ανώτατο όριο των 20 ατόμων για αγορές με την μέθοδο του click inside, που ίσχυε την περασμένη εβδομάδα, ανεξαρτήτου επιφάνειας για το κάθε κατάστημα.


Το όριο του αριθμού των πελατών διαμορφώνεται ως εξής:


για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ., ισχύει το ένα άτομο ανά 25 τ.μ.

για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ., για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης επιπλέον.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη δίνει την δυνατότητα με μεγάλες αλυσίδες να σε πολυκαταστήματα να λειτουργήσουν πλήρως, αφού μέχρι σήμερα εκτιμούσαν ότι η λειτουργία τους με τους ισχύοντες περιορισμούς (20 άτομα), θα ήταν επιζήμια.


Να σημειωθεί ότι για παράδειγμα το Attica στο City Link λειτούργησε μόνο το ισόγειο που είναι τα καλλυντικά, το Jumbo λειτούργησε και με click inside, αλλά οι καταναλωτές δεν μπορούσαν να μείνουν εντός του καταστήματος για πάνω από μισή ώρα. Το ΙΚΕΑ δεν λειτούργησε με την μέθοδο click inside, τουλάχιστον στα μεγάλα της καταστήματα.


Όπως έχει γίνει γνωστό τα Attica θα λειτουργήσουν και στους έξι ορόφους, ενώ η αλυσίδα ΙΚΕΑ ανακοίνωσε ότι από αύριο 13 Απριλίου οι αγορές θα γίνονται και με click inside, στα μεγάλα της καταστήματα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Θεσσαλία & ΙΚΕΑ Ιωάννινα. Με click away θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη λόγω των μέτρων που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή.


Δεν αλλάζει κάτι για τους καταναλωτές

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές δεν αλλάζει η διαδικασία. Αρχικά θα πρέπει να κλείσουν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά ραντεβού προκειμένου να πάνε στο κατάστημα και είτε να το παραλάβουν έξω από αυτό (click away) ή θα μπουν μέσα σε αυτό για ψωνίσουν ή να δοκιμάσουν το προϊόν (click inside).


Η καταχώρηση της παραγγελίας - ραντεβού γίνεται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη αποδεικτικό εγγράφου της αγοράς είτε ηλεκτρονικά είτε με sms στο οποίο θα υπάρχουν επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης και χρονικό διάστημα παραλαβής.


O καταναλωτής, αφού λάβει αποδεικτικό του ραντεβού του πρέπει να στείλει sms με το ονοματεπώνυμό του στο 13032 για τη μετάβασή του στο κατάστημα. Στη συνέχεια έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να πραγματοποιήσει τις αγορές του μέσα στις οποίες μπορεί να έχει κλείσει και παραπάνω του ενός ραντεβού.


Να σημειωθεί ότι για τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Στο 13032 οι καταναλωτές μπορούν να στείλουν μόνο ένα sms την ημέρα. Η παραλαβή των προϊόντων στο κατάστημα γίνεται μόνο από ένα άτομο και η πληρωμή για click away, μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1185328/lianemporio-poia-megala-katastimata-anoigoyn-simera-ti-isxyei-gia-emporika-kentra
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες