Είναι κάποιες ουσίες που κάνουν πολύ κακό στον εγκέφαλο κι εμείς ανακαλύψαμε αυτή που κάνει την χειρότερη δουλειά.
Συγκεκριμένα, η συστηματική κατανάλωση – για τουλάχιστον έξι εβδομάδες – τυποποιημένων γλυκών και αναψυκτικών μπορεί να οδηγήσει σε… “χαζομάρα”, δηλαδή να οδηγήσει στην επιβράδυνση σημαντικών λειτουργιών του εγκεφάλου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αντίδοτο: Όλα τα πλούσια σε ω-3 λιπαρά τρόφιμα.
Ποια είναι όμως αυτή η τόσο επικίνδυνη ουσία; Εσύ γνωρίζεις τι έχει μέσα αυτό που πίνεις ή τρως;
Αναψυκτικά, χυμοί, παγωτά, σάλτσες, παιδικές τροφές, αρτοπαρασκευάσματα και ένα σωρό άλλα τυποποιημένα τρόφιμα περιέχουν στη σύστασή τους φρουκτόζη από καλαμπόκι. Και λοιπόν; θα αναρωτηθείς.
Σύμφωνα με τον Fernando Gomez-Pinilla, καθηγητή νευροχειρουργικής και βιολογίας στην κορυφαία στον κόσμο ιατρική κλινική του UCLA: “Ό,τι τρώμε, επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μια διατροφή πλούσια σε φρουκτόζη καλαμποκιού μακροπρόθεσμα μεταβάλλει την ικανότητα του εγκεφάλου να μαθαίνει και να απομνημονεύει πληροφορίες. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των ζημιών είναι η προσθήκη ω-3 λιπαρών στα γεύματα”. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει γιατί τα ω-3 λιπαρά προστατεύουν τις νευρικές συνάψεις (συνδέσεις) των κυττάρων του εγκεφάλου από την φθορά.
Πηγή: https://www.ratpack.gr/buzz/story/22359/poio-einai-to-glyko-toy-diavoloy-poy-xazeyei-ton-anthropo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου