Εξαλλος ο Ερντογάν: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό Πρέσβη για τις δηλώσεις Ντράγκι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021

Εξαλλος ο Ερντογάν: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό Πρέσβη για τις δηλώσεις Ντράγκι

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το σχόλιο που έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον δικτάτορα 

ΗΤουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών, μετά το σχόλιο που έκανε την Πέμπτη, 8 Απριλίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον δικτάτορα σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Καταδικάζουμε έντονα και επιστρέφουμε τις δηλώσεις αμετροέπειας του διορισμένου Ιταλού πρωθυπουργού Ντράγκι σχετικά με τον εκλεγμένο πρόεδρό μας», ανέφερε δηκτικά.


Παρόμοια ο αντιπρόεδρος ΑΚΡ, Νουμάν Κουρτουλμούς, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Αν θέλετε να δείτε δικτάτορα, κοιτάξτε την ιστορία σας, κοιτάξτε τον Μουσολίνι»


Ο χαρακτηρισμός «δικτάτορας» έγινε με αφορμή το συμβάν που διαδραματίστηκε κατά την επίσημη επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ στην Αγκυρα, όταν η πρόεδρος της Κομισιόν έστεκε όρθια, ενώ οι δύο άνδρες κάθισαν στις καρέκλες τους.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ερωτηθείς σχετικά με την στάση του προέδρου Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του προέδρου Ερντογάν. Πιστεύω ότι δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά και με στεναχώρησε πάρα πολύ η ταπείνωση που αναγκάστηκε να δεχθεί η πρόεδρος της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν. Πρέπει να πούμε ότι με αυτούς τους δικτάτορες -ας τους ονομάσουμε όπως πρέπει - με τους οποίους όμως υπάρχει η ανάγκη να συνεργαστούμε, πρέπει να είμαστε σαφείς: Εκφράζοντας την διαφωνία μας, σε ό, τι αφορά τις απόψεις, τις συμπεριφορές, τις απόψεις μας σε ό, τι αφορά την κοινωνία, αλλά συγχρόνως να είμαστε και έτοιμοι να συνεργαστούμε, με στόχο το συμφέρον της χώρας μας. Αυτό είναι σημαντικό, πρέπει να βρούμε την σωστή ισορροπία».






Πηγή: https://www.ethnos.gr/kosmos/152853_exallos-o-erntogan-klithike-gia-exigiseis-o-presbeytis-tis-italias-gia-tis-diloseis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες