Οι κλέφτες έκαναν τους ηλεκτρολόγους και έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων θυμάτων τους - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα, Απριλίου 05, 2021

Οι κλέφτες έκαναν τους ηλεκτρολόγους και έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων θυμάτων τους


Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε συστηματικά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους, με το πρόσχημα ότι είναι τεχνικοί από εταιρεία Ηλεκτρικής Ενέργειας ή ηλεκτρολόγοι.
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 1η Απριλίου, στη Φυλή και στην Καλλιθέα, τρείς Έλληνες, μέλη της σπείρας, για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι ακόμα ένας Έλληνας που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι έκαναν επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο του 2020, με την εγκληματική τους δράση να εκτείνεται τόσο στην περιοχή του Πειραιά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας είτε μόνος του ο καθένας, είτε μαζί με τους υπόλοιπους, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα έξω από τα σπίτια τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έλεγχο ηλεκτρικού πίνακα) έπειθαν τους ηλικιωμένους να μπουν στα σπίτια τους, για να εξακριβώσουν την υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Στη συνέχεια τους οδηγούσαν κυρίως στο χώρο της κουζίνας και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.
Σε μία μάλιστα περίπτωση, έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσει μόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή, με πρόσχημα ότι θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης, τα αφαίρεσαν και εξαφανίστηκαν.
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις κλοπών με την ίδια μεθοδολογία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

newsit.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here