Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας: Τι προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος της Βρετανίας: Τι προβλέπει το βασιλικό πρωτόκολλο


Εθνικό πένθος αναμένεται να κηρυχτεί στη Βρετανία, κατά το οποίο -μεταξύ άλλων- οι σημαίες στα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, σε ηλικία 99 ετών.

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πέθανε στο κάστρο του Ουίνσδορ. Την ανακοίνωση έκανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό αρκετά προβλήματα υγείας και είχε παραμείνει στο νοσοκομείο για 28 μέρες, μετά τη λοίμωξη και την επέμβαση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.
«Με βαθιά θλίψη η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ανέφερε η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.


Σύμφωνα με την Daily Mail, η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου αναμένεται να είναι βασιλική, ενώ όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία.

Όπως ορίζει το βασιλικό πρωτόκολλο, με τον θάνατο του συζύγου της, η Βασίλισσα μπαίνει σε μια περίοδο πένθους όπου όλες οι κρατικές της υποθέσεις αναστέλλονται. Η διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου αναμένεται να είναι οκτώ ημερών - κατά τις οποίες παύεται ακόμη και η ψήφιση νόμων.
Μετά από αυτό το διάστημα, η βασίλισσα θα συνεχίσει τα καθήκοντά της «κεκλεισμένων των θυρών». Στη συνέχεια, η χώρα θα μπει σε περίοδο πένθους 30 ημερών, με την παρέλευση της οποίας η Ελισάβετ θα επιστρέψει στις δημόσιες εμφανίσεις της και τις υποχρεώσεις.

Το φέρετρο του Φίλιππου αναμένεται να μεταφερθεί κάποια στιγμή τις επόμενες μέρες στο βασιλικό παρεκκλήσι στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο. Η βασίλισσα αναμένεται επίσης τις επόμενες μέρες να απευθύνει ένα τηλεοπτικό μήνυμα προς το έθνος, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τη συναισθηματική της κατάσταση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, προ πανδημίας του νέου κορωνοϊού, τα πρωινά για μία εβδομάδα θα πραγματοποιούνταν πρόβες από στρατιωτικό άγημα και κιλλίβαντα, τόσο στους δρόμους του Λονδίνου όσο και στο Ουίνδσορ. Την ημέρα πριν από την κηδεία, το φέρετρο θα μεταφερόταν διαμέσου του δρόμου από το βασιλικό παρεκκλήσι στο παρεκκλήσι της Βασίλισσας ώστε να διευκολυνόταν η μεταφορά του στον κιλλίβαντα.

Μετά τον θάνατο του Φίλιππου, δεν θα αλλάξει η σειρά διαδοχής. Ο πρίγκιπας Κάρολος παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες