Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ένας αστυνομικός νεκρός, αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του νεκρού δράστη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 03, 2021

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ένας αστυνομικός νεκρός, αδιευκρίνιστα τα κίνητρα του νεκρού δράστη


Ένα αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ένα οδόφραγμα έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Παρασκευή το απόγευμα, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου, εκ των οποίων ο ένας είναι νεκρός. Ο οδηγός του οχήματος πυροβολήθηκε από την ασφάλεια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Associated Press.
Οι αρχές επιβεβαίωσαν επίσης ότι ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Δεν φαίνεται να ήταν γνωστός στις αρχές, ούτε να είχε κάποια σχέση με μέλη του Κογκρέσου και το συμβάν αυτό μάλλον δεν σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια.
Ο δράστης μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και έριξε το όχημά του πάνω στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα εκείνοι να ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Τα κίνητρα του δράστη

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τα κίνητρα του δράστη. Είναι άγνωστο αν έχει ταυτοποιηθεί, πάντως τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Σαφέστατα, ήταν κάποιος που προσπαθούσε ενεργά να εκδικηθεί κάποιον ή κάτι. Απλώς δεν ξέρουμε ακόμη και για αυτό έχουμε την ευθύνη να ερευνήσουμε για να το διαλευκάνουμε», λέει ο Ρόμπερτ Κόντι, ο ασκών χρέη αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Δεκάδες μέλη της Εθνοφρουράς, που σταθμεύουν στο Καπιτώλιο μετά την επίθεση του Ιανουαρίου, αναπτύχθηκαν γρήγορα στην περιοχή και γύρω από το συγκρότημα.

Μετά τις 6 Ιανουαρίου

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν ξεκινήσει να απομακρύνουν την εξωτερική περίφραξη με τα συρματοπλέγματα που είχε τοποθετηθεί γύρω από το Καπιτώλιο μετά τις 6 Ιανουαρίου.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την αστυνομία του Καπιτωλίου, μετά την 6η Ιανουαρίου», τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή» για την ασφάλεια.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου λέει ότι το περιστατικό συνέβη σε σημείο ελέγχου κοντά στο Καπιτώλιο και ενώ το κτήριο βρίσκεται ακόμα σε μερικό περιορισμό, σχεδόν τρεις μήνες μετά από την μέρα που πλήθος ένοπλων εξεγερμένων εισέβαλαν σε αυτό, την ώρα που το Κογκρέσο ψήφιζε για να πιστοποιήσει την προεδρική νίκη του Τζο Μπάιντεν.
Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σφοδρά μιας και ο δράστης παρέσυρε με το όχημα στο οποίο επέβαινε τα οδοφράγματα, όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί. Χρειάστηκε να παρέμβει ιατρικό προσωπικό με ασθενοφόρο αλλά και οχήματα της φρουράς για να διακομίσουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ένα ελικόπτερο φάνηκε να πετά πάνω από την περιοχή, ενώ δόθηκε εντολή στους περαστικούς να απομακρυνθούν. Βίντεο που κυκλοφόρησαν, φαίνεται να δείχνουν δύο άτομα πάνω σε φορεία να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα.


Η περιοχή γύρω από το Καπιτώλιο είναι αποκλεισμένη και η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία λόγω της «εξωτερικής απειλής ασφαλείας». Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν, ούτε να βγουν από τα κτήρια.
Πού ήταν ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε μόλις αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για το στρατόπεδο Ντέιβιντ, όταν συνέβη το περιστατικό. Όπως συνηθίζεται, ταξίδευε με ένα μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο τον ενημέρωσε για το συμβάν.

Πηγή: Associated Press
huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες