Σχολεία: Πότε θα ολοκληρωθεί το διδακτικό έτος – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

Σχολεία: Πότε θα ολοκληρωθεί το διδακτικό έτος – Τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις


Σε δύο φάσεις και χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις θα ολοκληρωθεί φέτος το διδακτικό έτος στα σχολεία
Στην ολοκλήρωση του διδακτικού έτους σε δύο φάσεις και χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας προκειμένου ο χρόνος των εξετάσεων αυτών να αφιερωθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων.
Όσον αφορά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους η απόφαση που έχει ληφθεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι να ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια) και στις 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια (Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία).

Παράλληλα οι πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιουνίου όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός.

Για την επιστροφή στις τάξεις των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών σχολείων ο σχεδιασμός είναι αυτό να γίνει στις 10 Μαΐου αν και πρωτεύοντα ρόλο θα παίξει η εισήγηση των ειδικών βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν.
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης τόνισε πριν από λίγες ημέρες στο Newsbomb.gr πως το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.
«Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ημερομηνίες και οι αποφάσεις για τα σχολεία αναμένονται το επόμενο διάστημα, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι τα λύκεια της χώρας ανέβασαν ρολά στις 12 Απριλίου.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες