Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ήταν πάντα σοβαρός και μετρημένος – Δεν υπερέβαινε το μέτρο» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ήταν πάντα σοβαρός και μετρημένος – Δεν υπερέβαινε το μέτρο»


Γιώργος Καραϊβάζ: Την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ σχολίασαν, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης
«Δεν μπορούμε να πούμε πού επικεντρώνονται οι έρευνες. Εξετάζονται τα πάντα. Είναι πρώιμο να πούμε για τις έρευνες. Ο Γιώργος κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και την ΓΑΔΑ. Είχε φιλικές σχέσεις με όλους τους αστυνομικούς. Διατηρούσε το πιο δημοφιλές site, το οποίο όλοι οι αστυνομικοί πριν ξεκινήσουν την βάρδιά τους, μπαίνουν. Έχουν αρχίσει άγριες έρευνες από την Αστυνομία. Κάποιος έδωσε την εντολή και οι δράστες ήταν ο εκτελεστικός μηχανισμός», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας.
«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου. Τον γνώριζα από την θητεία μου στη νομική υπηρεσία του ΑΝΤ1. Ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες. Πολύ σοβαρός και πολύ μετρημένος πάντα. Μούδιασα όταν άκουσα για τη δολοφονία του Γιώργου. Ο βασικός λόγος είναι ότι 11 χρόνια με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν έχει βρεθεί το όπλο. Ακόμα κι αν ακούγονταν πολλά σε ό,τι αφορά στους δράστες ή στους ηθικούς αυτουργούς, σε ό,τι αφορά στη δολοφονία Γκιόλια, είμαστε ακόμα σε σκοτάδι. Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό και με τη δολοφονία του Γιώργου. Τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από ένα στυγερό έγκλημα, το οποίο απευθύνεται σε έναν άνθρωπο που δεν είχε προκαλέσει ποτέ. Έκανε σοβαρή δουλειά, ήταν πάντα μετρημένος. Όσο αιχμηρή και αν ήταν η πένα του, δεν υπερέβαινε το μέτρο» τόνισε με τη σειρά του ο κ. Μαρακάκης.

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση του όπλου που πυροβολήθηκε ο δημοσιογράφος.

Δείτε όσα είπαν στο Mega:


«Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Tην ίδια ώρα, ο υπάλληλος του δήμου Αλίμου, που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής, μίλησε για όσα έζησε.

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ο υπάλληλος και περιγράφοντας το τι είδε, σημείωσε πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο. Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την αντίδρασή του, είπε πως «Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε.

«Αφού έκλεισε η αστυνομία το χώρο, τότε άρχισαν να μαζεύονται», είπε ο μάρτυρας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες