Μαρία Κάλλας: Σοκαριστικές αποκαλύψεις στη βιογραφία της – Πώς μαρτύρησε στα χέρια του Ωνάση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021

Μαρία Κάλλας: Σοκαριστικές αποκαλύψεις στη βιογραφία της – Πώς μαρτύρησε στα χέρια του Ωνάση


Η Μαρία Κάλλας, η μεγαλύτερη ντίβα της όπερας, μια θρυλική μορφή που πέθανε από ραγισμένη καρδιά, όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει πέρασε δύσκολες ώρες τόσο από τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, Αριστοτέλη Ωνάση, όσο και από την μητέρα της αλλά και τον άνδρα της.
Για τη Μαρία Κάλλας έχουν γραφτεί σχεδόν 30 βιογραφίες, όμως η Lyndsy Spence φαίνεται να ρίχνει φως στη ζωή της ντίβας, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε κούτες με επιστολές της σε ένα αρχείο του πανεπιστημίου του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, που δεν είχαν εξεταστεί. Στις επιστολές αυτές περιγράφονται περιστατικά κακοποίησης που υπέστη η ντίβα της όπερας. «Η Κάλλας η τραγουδίστρια μπορεί να είχε το πάνω χέρι στον κόσμο της μουσικής, όμως η Μαρία η γυναίκα ήταν ένα θύμα των καταστάσεων», αναφέρει η βιογράφος της Lyndsy Spence, συγγραφέας του «Cast A Diva: The Hidden Life Of Maria Callas».

Η αλληλογραφία με τον σύζυγο και ατζέντη της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, δείχνει πως «ήταν στην πραγματικότητα τόσο δουλοπρεπής και υπάκουη σε εκείνος και άρχισα να συνειδητοποιώ ότι έτσι ήταν ως γυναίκα», δήλωσε Lyndsy Spence στην Daily Mail. «Ήταν ένα τόσο υποτακτικό άτομο και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την Κάλλας τη ντίβα. Όταν είσαι έτσι, φυσικά προσελκύεις ανθρώπους που κακοποιούν. Αυτό περιλαμβάνει τους Μοενεγκίνι, Ωνάση, ακόμη και τους ίδιους τους γονείς της», προσθέτει η βιογράφος.
Οι αποκαλύψεις που σοκάρουν

Όπως αποκαλύπτει η νέα βιογραφία της Μαρίας Κάλλας, συχνά τη νάρκωνε ο βίαιος εραστής της και δισεκατομμυριούχους Αριστοτέλης Ωνάσης, ο σύζυγος και ο πατέρας της την εξαπατούσαν και η μητέρα της την εκβίαζε και προσπάθησε να την εξωθήσει στην πορνεία.

Όπως λέει, ειδικά το 1966, έγινε τόσο βίαιος απέναντί της που έφτασε στο σημείο να φοβηθεί ότι θα πέθαινε. «Υπάρχουν επίσης πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε αυτό ως βιασμό», αναφέρει η βιογράφος.


Σε επιστολές προς τη γραμματέα της, η Κάλλας φέρεται να γράφει για τον Ωνάση: «Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά», ενώ για τον σύζυγό της λέει πως της πήρε τα μισά λεφτά και τα έβαλε στο όνομά του κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Σε άλλο σημείο, επισημαίνεται πως «η μητέρα της Κάλλας πούλησε ιστορίες στον Τύπο και την εκβίαζε. «Ξέρεις τι κάνουν οι σταρ ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις Μαρία;», φέρεται να της έγραψε η μητέρα της.

Η Spence αναφέρει πως έφτασαν στα χέρια της «τρεις τεράστιες συλλογές που δόθηκαν σε διάφορα αρχεία το 2019 και ήταν αδημοσίευτες μέχρι τώρα». Το βιβλίο της Spence με τις αποκαλύψεις (Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas) αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Daily Mail και Guardian
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες