Κόρινθος: Όχι στη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό ζητούν Εκπαιδευτικοί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021

Κόρινθος: Όχι στη μετατροπή Γυμνασίου σε Πειραματικό ζητούν Εκπαιδευτικοί

Τη μετατροπή του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου σε Πειραματικό και τον προϊστάμενο της ΔΔΕ καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας - Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ τη Δευτέρα

Στη μετατροπή του 3ου Γυμνασίου Κορίνθου σε Πειραματικό εναντιώνεται η Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας, καταγγέλλοντας παράλληλα τον προϊστάμενο της ΔΔΕ Κορινθίας «ο οποίος καταστρατηγεί βασικές αρχές συναδελφικής αλληλεγγύης».


Οι εκπαιδευτικοί διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Κορινθίας τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στις 10:00.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας:


ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ  3ΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ


Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κορινθίας  υπέβαλε αίτηση   προς τη Διοικούσα επιτροπή Πρoτύπων και Πειραματικών Σχολείων,  για να  χαρακτηριστεί  το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου ως Πειραματικό. Πρόκειται για μία ενέργεια  αντιδημοκρατική και αντισυναδελφική, καθώς έγινε χωρίς προηγούμενο διάλογο και  χωρίς   ενημέρωση των  συναδέλφων  για την πρόθεσή του, που τους γνωστοποιήθηκε  με έγγραφο που εστάλη  από το Υπουργείο, προκαλώντας τους, εύλογα, πικρία, αναστάτωση και αγανάκτηση.


Δε σεβάστηκε το γεγονός ότι  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν  αρνηθεί ομόφωνα τη μετατροπή του σε πειραματικό, σε σχετική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων.  Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί στο περιεχόμενο της αίτησής του είναι  σαθρά  και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά,  καθώς έχουν ασαφείς και ατεκμηρίωτες αναφορές για διάφορα αμφιλεγόμενα θέματα, όπως “μείωση διαρροής μαθητών  προς  τα ιδιωτικά” ,“προώθηση αριστείας και όχι της προς  τα κάτω ισοπέδωσης”  “έλλειψη επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών”  και άλλα αδύναμα και αστήρικτα επιχειρήματα. Η αναφορά δε, ότι το σχολείο λειτουργούσε μέχρι το 2013 ως Πειραματικό, μόνο ενισχυτική για τη μετατροπή του δεν είναι, καθώς αποχαρακτηρίστηκε , σύμφωνα με το ΦΕΚ 888 τ. Β΄/21-3-2012, βάσει των προτάσεων του Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου, του Δ.Δ.Ε. Κορινθίας και της γνωμοδότησης του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίχτηκε στην απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου στο οποίο ανήκει και ο  Σύλλογος Διδασκόντων.  Κανένας νόμος δεν προβλέπει ότι πρέπει υποχρεωτικά να γίνει κάποιο σχολείο Πρότυπο ή Πειραματικό χωρίς συναίνεση και χωρίς να πληρούνται  οι αναγκαίες προϋποθέσεις.


Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα ζήτημα, όπως αυτό , αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και τη διοίκηση με λογικές “εντέλλεσθε” και “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”. Ας μη βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν ότι για μία ακόμα φορά αρνούμαστε τα πάντα. Έχουμε διατυπώσει πολλές φορές τις απόψεις και τις προτάσεις μας. Ο εκπαιδευτικός κλάδος από παιδαγωγική σκοπιά, είναι υπέρ των Πειραματικών Σχολείων, εφόσον αυτά θα εντάσσονται σε ένα προοδευτικό πλαίσιο που θα ενισχύει την έρευνα, τον πειραματισμό, τις νέες παιδαγωγικές προσεγγίσεις , θα βρίσκει άμεση εφαρμογή στην εκπαιδευτική πραγματικότητα του Δημόσιου Σχολείου και θα ωφελεί όλα τα παιδιά. Φυσικά, σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να προστατεύονται  τα εργασιακά δικαιώματα, η ασφάλεια και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, πάντα με διάλογο και συναίνεση από τους εμπλεκόμενους φορείς. Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο , διαστρεβλώνεται  το νόημα της πειραματικής εκπαίδευσης και  συγχωνεύεται  στο ίδιο πλαίσιο με τα Πρότυπα σχολεία των “λίγων και εκλεκτών”,   προωθώντας άλλες επιδιώξεις, όπως “αριστεία” , “προσόντα”, συνεχής αξιολόγηση, επιπλέον φόρτος εργασίας , εργασιακή ανασφάλεια και το σημαντικότερο, η απώλεια των  οργανικών θέσεων των συναδέλφων, οι οποίοι (κάποιοι μάλιστα λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν)  κινδυνεύουν να βρεθούν περιπλανώμενοι.


Το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.  Κορινθίας:


Kαταγγέλλει απερίφραστα τη στάση του Προϊσταμένου ΔΔΕ Κορινθίας ο οποίος καταστρατηγεί βασικές αρχές συναδελφικής αλληλεγγύης. Όχι στον αυταρχισμό.  Να σταματήσουν οι πιέσεις από το Υπουργείο και τις ΠΔΕ.    


Θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ.


Ζητά να μη μετατραπεί το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου σε Πειραματικό και δεσμεύεται   ότι θα σταθεί στο πλευρό  των συναδέλφων  και θα στηρίξει  τις αποφάσεις τους.


Δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο, συνδικαλιστικό και νομικό, σε συνεργασία με την Ο.Λ.Μ.Ε., το Δημόσιο Σχολείο και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών!


Προσυπογράφει την ομόφωνη  διαμαρτυρία των συναδέλφων και καλεί τους αρμόδιους φορείς  να ακούσουν,  επιτέλους, τη φωνή των εκπαιδευτικών  και να σεβαστούν  τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.


Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/346849_ekpaideytikoi-korinthos-ohi-sti-metatropi-gymnasioy-se-peiramatiko
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες