Οργή στην Τουρκία: Ο Ερντογάν απαγορεύει τώρα και το αλκοόλ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021

Οργή στην Τουρκία: Ο Ερντογάν απαγορεύει τώρα και το αλκοόλ

Την οργή της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η νέα απόφαση της κυβέρνησης του Ερντογάν να απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ στη χώρα κατά τη διάρκεια του επικείμενου lockdown που ξεκινά την Πέμπτη.


Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρόεδρο Ερντογάν για προσπάθεια εξισλαμοποίησης καθώς επιχειρεί για άλλη μια φορά να επιβάλει τις ισλαμικές αξίες που ο ίδιος ασπάζεται στα 83 εκατομμύρια πολιτών της χώρας.


Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το Bloomberg ανέφεραν ότι οι πωλήσεις αλκοόλ σε παντοπωλεία και αλυσίδες καταστημάτων θα απαγορευτούν από τις 29 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι περιορισμοί αυτοί εναρμονίζονται με τα μέτρα που εφαρμόζονται τα Σαββατοκύριακα και αποτρέπουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τα μικρά καταστήματα που πωλούν οινοπνευματώδη ποτά και δεν θα μπορούν να ανοίξουν τη συγκεκριμένη περίοδο όπως εκείνα που πωλούν βασικά αγαθά.


Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο συντάσσεται με τις επιθυμίες του Ερντογάν και του κόμματος του (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AK ) να επιβάλουν έναν πιο συντηρητικό και ισλαμικό τρόπο ζωής στην Τουρκία και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την προσπάθεια περιορισμού της εξαπλωσης του κορωνοϊού.


«Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία. Είναι καθαρά ιδεολογικό μέτρο», δήλωσε ο Veli Agbaba, βουλευτής του CHP προσθέτοντας ότι «είναι το τελευταίο παράδειγμα της απόπειρας παρέμβασης στον τρόπο ζωής των ανθρώπων» από το κυβερνών κόμμα AK.


Το μέτρο της απαγόρευσης ήταν το κορυφαίο trend σήμερα Τρίτη στο Twitter στην Τουρκία, με χιλιάδες Τούρκους να χρησιμοποιούν το hashtag #alkolumedokunma που μεταφράζεται σε «κάτω τα χέρια από το αλκοόλ μου».


Άλλες χώρες, όπως η Ινδία και η Νότια Αφρική, περιόρισαν ή απαγόρευσαν τις πωλήσεις αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί αυτοί ήταν απαραίτητοι είτε για την αποσυμφόρηση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης είτε για διασφάλιση της κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Ο Ερντογάν ανακοίνωσε καθολικό lockdown για σχεδόν 3 εβδομάδες προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού Covid-19, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα πρέπει να περιοριστεί άμεσα κάτω από τα 5.000 ημερησίως προκειμένου η χώρα να μπορεί να ξανανοίξει τα σύνορά της αμέσως μετά την Ευρώπη και να προσελκύσει τουρίστες.


Την Τρίτη οι αρχές ανακοίνωσαν 37.312 νέα κρούσματα και 353 θανάτους με το συνολικό αριθμό τους από την αρχή της πανδημίας να διαμορφώνεται σε 38.711.


Στον Ερντογάν έχει ασκηθεί κριτική για τη διεξαγωγή δεκάδων συνεδριάσεων σε κλειστές αθλητικές αίθουσες, τις οποίες παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη τη χώρα. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας εκτιμούν ότι οι συγκεντρώσεις αυτές όχι μόνο δεν βοήθησαν στον περιορισμό της εξάπλωσης αλλά αντίθετα συνέβαλαν στην έξαρση της.






Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/bloomberg/tourkia-o-erntogan-tous-kovi-tora-ke-to-alkool/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες