Η απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Απριλίου 17, 2021

Η απάντηση των μουσουλμάνων της Θράκης στον Τσαβούσογλου

«Είμαστε Έλληνες πολίτες» λέει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης - Το μήνυμα του Ιμάμη της Αθήνας

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της χθεσινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, καθώς ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «μειονότητα» και πήρε την απάντησή του από τον Έλληνα, όμως εξίσου σημαντική είναι η άποψη των μουσουλμάνων της Θράκης, που στέλνουν το δικό του μήνυμα στην απέναντι πλευρά.


«Είμαστε καταρχάς Έλληνες πολίτες. Μου άρεσε αυτό που άκουσα ότι ο υπουργός Εξωτερικών λέει αυτά που εμείς τα λέμε εδώ και χρόνια» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».


H Σαμπιχά Σουλεϊμάν που είναι ακριβίστρια, παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης. Όπως λέει, «υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».


«Οι φίλες μου είναι χριστιανές και μουσουλμάνες η κολλητή μου είναι χριστιανή. Είμαστε σαν αδέρφια» είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.


«Υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα»


Μουσουλμάνοι πήγαν σήμερα στο τέμενος της Αθήνας για να προσευχηθούν. Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου για δήθεν «καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στη χώρα μας, οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα τον διαψεύδουν.


«Η απόδειξη είναι αυτό εδώ το τέμενος που το έχει φτιάξει το ίδιο το κράτος» είπε ο ιμάμης του τεμένους της Αθήνας.


Πηγή: https://www.news.gr/ellada/article/2552451/i-apantisi-ton-mousoulmanon-tis-thrakis-ston-tsavousoglou.html
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες